ABD Dışişleri Bakanlığı: Türk medyasının çoğunluğu hiçbir şey yapmadı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, ABD'nin CBS kanalında yayımlanan "60 Dakika" programındaki konuşmasına ilişkin soruları yanıtladı.Sputnik'in...

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, ABD'nin CBS kanalında yayımlanan "60 Dakika" programındaki konuşmasına ilişkin soruları yanıtladı.

Sputnik'in haberine göre Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesinin ABD Adalet Bakanlığı ile ilgili bir konu olduğunu belirten Kirby, buna ilişkin yorum yapmak istemediğini belirtti.

Erdoğan'ın CBS kanalına verdiği mülakatı seyrettiğini söyleyen Kirby, "Türkiye halkı neden ABD'nin darbe girişiminin arkasında olduğuna yönelik bir hisse kapıldı?" sorusu üzerine şöyle konuştu: "Türk medyasının çoğu üyesi, bu düşünceyi durdurmak için hiçbir şey yapmadı. Türk halkının aklından geçenleri ve bu düşünceye nasıl kapıldıklarını bilmiyorum. Bu komik bir durum, ABD'nin bununla bir ilişkisi yoktu."

Fethullah Gülen'in herhangi bir soruşturmaya tabi olmadan ABD'de yaşamını sürdürmesi nedeniyle eleştirilerde bulunan Erdoğan, "(Darbe girişimi için) ABD'yi suçlamayacağım ama halkım bu şekilde düşünecek. Neden hala bu adamı ülkenizde tutuyorsunuz? Onu orada tuttuğunuz sürece, hiç kusura bakmayın ama Türk milletinin ve halkının bakışı bu şekilde" ifadelerini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Britney Spears ve Sam Asghari'ye ne oldu?
"Gazze'nin yeniden inşası 40 milyar dolardan fazlaya mal olacak"
Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!