ABD dolarında 34 yıl sonra bir ilk yaşadı!

ABD doları karşısında değer kaybetmeye devam ediyorlar! Bugün, dolar/yen kuru 155 seviyesini geçerek son 34 senenin en yüksek değerine ulaşarak tam tarihi bir rekor kırdı.. Rekor seviyeye ulaştı! Bu tarihi rekoru kimse tahmin...

ABD doları küresel döviz piyasalarında güçlenmeye devam ediyor. Dolar ile Japon yeni arasındaki kur şu ana kadar 155 sınırını aşarak Haziran 1990'dan bu yana en yüksek değerine ulaştı. Bu gelişme, faiz beklentilerindeki gecikmeyle birlikte dolar endeksinin güçlenmesiyle tetiklendi..

Uzmanlara göre ABD merkez bankası (Fed), enflasyonist sıkılaştırmaya devam edeceğinin sinyalini veriyor. doların diğer para birimleri karşısında değer kazanmasına neden olacak bir politika. Dolar-yen kurundaki bu artış, Japonya mali idaresi tarafından da yakından takip edilen bir konu haline geldi.

Japon mali idaresi, dolar-yen kurunun hareketini yakından takip ettiğini ve müdahale edebileceğini söyledi. eğer gerekli görürse. . Özellikle Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Kazuo Ueda, yendeki değer kaybının devam etmesi halinde baz faiz oranında bir artışın mümkün olabileceğini belirtti..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!
Karpuz kelek çıkarsa tüketiciler 20 bin lira kazanabiliyor!
200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi
Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
Ev alacaklara haber: Konut fiyatlarının düştüğü bölgeler açıklandı