ABD Elçisi Lübnan’da: Gazze Ateşkesi Lübnan’ı Kapsamıyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, ABD elçisi Amos Hochstein, Lübnan'a gitti. Hochstein, ateşkesin Lübnan'ı otomatik olarak kapsamayacağını belirtti. Hamas ise Ramazan'ın ilk haftasında ateşkesin başlayabileceğini açıkladı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşın, ABD elçisi Amos Hochstein'in Lübnan'a yaptığı ziyaret, ateşkes müzakerelerinin kapsamını ve geleceğini belirsizleştiriyor. Hochstein'in açıklamalarıyla birlikte, Hamas'ın Ramazan'ın ilk haftasında olası bir ateşkese ilişkin verdiği tarih ve Mısır'ın müzakerelerdeki ilerlemesi, bölgedeki gerginliğin seyrini belirleyecek önemli gelişmeler arasında yer alıyor.

İsrail güçleri Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürürken, ABD elçisi Amos Hochstein, Lübnan'a gitti. Hochstein, Lübnan'ı otomatik olarak kapsamayacak bir Gazze ateşkesine işaret etti. ABD, Lübnan'ın güneyinden istikrar sağlanmasına yönelik umutlu çabalarını vurguladı ve Lübnan-İsrail sınırında kontrolsüz bir savaşın engellenmesi gerektiğini ifade etti. Hochstein, İsrail-Hizbullah çatışmalarını durdurmanın tek yolunun diplomasi olduğunu belirtti. Hamas, Gazze'de bir ateşkesin Ramazan'ın ilk haftasında başlayabileceğini açıkladı. Mısır basını ise Kahire'deki ateşkes görüşmelerinde önemli ilerlemeler olduğunu bildirdi. Ancak, İsrail ve Hamas arasında rehine takasını da içeren bir ateşkes anlaşmasının ne zaman hayata geçeceğine dair net bir açıklama henüz yapılmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Suriye lideri Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'a lösemi teşhisi konuldu
ABD’li rapçi canlı yayında yanlışlıkla kendisini vurdu
ABD'den İran'a: Helikopter Kazasında Suçlamalar Temelsiz
Reisi’nin Ölümü Ardından İran’da Seçim Tarihi Açıklandı
ABD, İran'ın yardım talebine nasıl yanıt verdi? Ayrıntılar ortaya çıktı!