ABD Elçisine 'Ya Özür Dile Ya Git' Uyarısı: Uganda'da Neler Oluyor?

Uganda Genelkurmay Başkanı General Muhoozi Kainerugaba, ABD Büyükelçisi William Popp'a yarına kadar özür dilemesi için ültimatom verdi. Özür gelmemesi halinde elçinin ülkeyi terk etmesi gerektiğini söyledi.

Uganda Genelkurmay Başkanı General Muhoozi Kainerugaba, ABD Büyükelçisi William Popp’a karşı sert bir ültimatom vererek ülkedeki diplomatik ilişkilerde tansiyonu yükseltti. Yerel basında yer alan haberlere göre, General Kainerugaba, ABD elçisinden yarın sabaha kadar özür dilemesini istedi. Eğer Popp, bu süre içinde özür dilemezse ülkeden ayrılması gerektiğini belirtti. Ancak Kainerugaba, büyükelçiden neden özür beklediği konusunda detaylı bir açıklama yapmadı.

General Kainerugaba, Devlet Başkanı Yoweri Museveni'nin oğlu olarak biliniyor ve bu yüzden yaptığı açıklamalar Uganda'da büyük yankı uyandırıyor. Kainerugaba, sosyal medya hesaplarından ABD elçisini Uganda liderine saygısızlık yapmakla suçladı ve hükümete zarar verdiğini öne sürdü. Ancak bu açıklamayı kısa bir süre sonra sosyal medya platformlarından kaldırdı.

Gerilimin altında yatan nedenler net olmasa da, olayın kişisel bir husumetten mi yoksa diplomatik bir anlaşmazlıktan mı kaynaklandığı hala belirsizliğini koruyor. ABD elçiliği ise bu beklenmedik talebe şaşkınlıkla yaklaştıklarını ve herhangi bir özür gerektiren durum olmadığını belirtti. Krizin çözülüp çözülemeyeceği ve Uganda-ABD ilişkilerine nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.

Bu olay, Uganda ve ABD arasındaki diplomatik ilişkilerde yeni bir gerginliğe işaret ederken, General Kainerugaba’nın bu sert tutumu uluslararası arenada da dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.