ABD Enflasyon Verisi ve Biden’ın Bütçe Hareketi: Piyasalarda Hareketlenme Artıyor”

ABD'de TÜFE'nin beklentilerin altında artmasıyla varlık fiyatlarında oynaklık bekleniyor. Biden'ın bütçe teklifi vergi artışlarını içeriyor. Altın ons fiyatı düşüşte, petrol ise stabil. Asya piyasaları temkinli seyrediyor. BIST 100 endeksi dalgalı seyir izliyor.

ABD'deki TÜFE verisinin beklentilerin altında artmasıyla varlık fiyatlarında oynaklık öngörülüyor. Biden'ın vergi artışlarını içeren bütçe teklifi ve Asya piyasalarındaki temkinli seyir dikkat çekiyor.

ABD'de Şubat ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE), aylık yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 3,1 artması beklenirken, beklentilerin altında kalmasıyla varlık fiyatlarında oynaklık artabilir.

Analizler, Fed'in Mart toplantısında faizleri sabit tutacağına kesin gözüyle bakılırken, faiz indirimi ihtimali mayıs ve haziran için yüksek olarak fiyatlandı.

Ayrıca, New York Fed'in Tüketici Beklentileri Anketi'ne göre, kısa vadeli enflasyon beklentisi değişmedi, ancak uzun vadeli enflasyon beklentisi arttı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 2025 mali yılı için sunulan bütçe teklifinde vergilerin artırılması ve bütçe açığının azaltılması hedefleniyor.

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,10 seviyesinde dengelenirken, dolar endeksi 102,8 seviyesinde bulunuyor.

Altının ons fiyatı önceki kapanışının altında seyrediyor, Brent petrolün varil fiyatı ise önceki kapanışının hemen üzerinde işlem görüyor.

Kripto para piyasalarında Bitcoin dün rekor tazeledi, ancak bugün dengelendi.

Avrupa borsalarında dün negatif bir seyir görülürken, Almanya'da enflasyon verileri bugün önemli.

Asya'da, ABD'nin enflasyon verileri öncesinde temkinli bir seyir izleniyor, Japonya Merkez Bankası'nın gelecek toplantısında negatif faiz politikası konusundaki belirsizlik devam ediyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi dün değer kaybetti, bugün ise sanayi üretimi ve ödemeler dengesi verileri takip edilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiği hisseler belli oldu
POS cihazlarına sıkı denetim uygulandı: Mehmet Şimşek hiç acımadı!
Temmuz ayındaki emekli maaşı artışıyla ilgili masadaki rakamlar sızdırıldı
IMF'nin dolar/TL kuru tahminleri şok etti! O tarihte üç haneli sayılar geliyor, hazırlanın!
S&P'den dikkat çeken tahmin: 2025 yılında dolar kaç lira olacak?