ABD Enflasyonunda Yükseliş: Fed Faiz Kararı Bekleniyor

Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi belirsizliği sürerken, ABD'de şubat ayı enflasyonunun yüzde 3,1 artması bekleniyor. Fed'in politika yönelimleri ve ekonomik veriler yakından izleniyor.

Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine ilişkin belirsizlik devam ederken, ABD'de şubat ayı enflasyon verileri yaklaşıyor. Öncü göstergeler yüzde 3,1'lik bir artışı işaret ederken, Fed'in politika yönelimleri ve ekonomik veriler yakından takip ediliyor.

Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizlik devam ediyor. Teknoloji hisselerindeki düşüşlerin etkisiyle bu hafta karışık bir seyir izlendi. Gelecek hafta ABD enflasyon rakamlarına odaklanılacak. ABD'de şubat ayı enflasyonunun beklentileri aşarak yüzde 3,1 artması bekleniyor. Bu rakamlar Fed'in para politikasında değişiklik yapılıp yapılmayacağına dair işaretler aranacak. Geçen hafta Fed Başkanı Jerome Powell'ın "güvercin" tondaki açıklamalarının etkileri görüldü. Powell, ekonominin beklendiği gibi seyretmesi halinde politika kısıtlamalarını azaltmanın uygun olabileceğini belirtti. Diğer Fed yetkilileri de politika faizindeki değişiklik konusunda çeşitli görüşler dile getirdi. Önümüzdeki hafta ABD'de enflasyon rakamlarının yanı sıra diğer ekonomik göstergeler de takip edilecek. Ayrıca, Almanya, İngiltere, Japonya ve Türkiye'den gelecek verilere de dikkat edilecek.

Türkiye'de önümüzdeki hafta iş gücü istatistikleri, sanayi üretimi, ödemeler dengesi, konut satışları ve TCMB piyasa katılımcıları anketi gibi önemli veriler takip edilecek. Küresel piyasalarda ise ABD'den salı günü enflasyon, perşembe günü Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), perakende satışlar, haftalık işsizlik başvuruları, cuma günü New York Fed Sanayi Endeksi, sanayi üretimi, kapasite kullanımı, Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verileri izlenecek. Almanya'da enflasyon, İngiltere'de sanayi üretimi, Almanya'da cari denge verileri gibi diğer ülkelerden gelecek önemli ekonomik veriler de dikkatle takip edilecek. Bu veriler, küresel ekonomik görünüm ve piyasalardaki olası değişiklikler konusunda önemli ipuçları sağlayabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

TÜİK Verilerine Göre Mart Ayında Türkiye'de İşsizlik Oranı %8,6'ya Geriledi
TBMM Komisyonu, Sert Yaptırımlarla Fahiş Fiyat Artışlarına Karşı Önlem Alıyor
ÇAYKUR 2024 Yaş Çay Alım Kampanyası Başladı
10 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
10 Mayıs 2024 güncel altın satış fiyatları