ABD eylül ayı enflasyonu açıklandı!

ABD'de Eylül ayı tüketici enflasyonu, senelik bazda yüzde 2,4 ile ekonomistlerin beklentisi olan yüzde 2,3'ü aştı. Aylık enflasyon ise yüzde 0,2 olarak kaydedildi. Bu veriler, faiz indirimi beklentilerini artırırken, ons altın fiyatı 2,627 dolara, gram altın ise 2,889 liraya yükseldi.

ABD Tüketici Enflasyonu Yüzde 2,4 ile Beklentileri Aştı

ABD Çalışma Bakanlığı, Eylül ayına ilişkin tüketici enflasyonunu (TÜFE) açıkladı. Verilere göre, ABD'de tüketici fiyatları aylık bazda yüzde 0,2, senelik bazda ise yüzde 2,4 oranında arttı. Bu durum, senelik enflasyonun Ağustos ayındaki yüzde 2,5'lik artışın altında kalmasına rağmen, ekonomistlerin yüzde 2,3 olarak öngördüğü beklentinin üzerinde gerçekleşti. Ekonomistlerin aylık enflasyon beklentisi ise yüzde 0,1 artış yönündeydi.

Çekirdek TÜFE ise Ağustos ayında senelik yüzde 3,2, aylık bazda ise yüzde 0,3 artış göstererek beklentilerin hafif üzerinde sonuçlandı. Beklentilere göre, çekirdek TÜFE'nin aylık bazda yüzde 0,2, senelik bazda ise yüzde 3,3 artacağı tahmin ediliyordu.

Eylül ayındaki enflasyon verileri, son Şubat 2021'den bu yana en düşük seviyede gerçekleşmesine rağmen, piyasalarda senenin ilerleyen dönemlerinde daha az faiz indirimi olasılığına işaret ediyor. Veri sonrasında, 25 baz puanlık bir faiz indirimi beklentisi de arttı.

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ

Veri öncesinde 2,614 dolar civarında işlem gören ons altın fiyatları, açıklanan verilerle birlikte yükselişe geçti. Saat 15.45 itibarıyla ons altın fiyatı 2,627 dolara kadar çıktı. Aynı şekilde, veri sonrası gram altın fiyatı da yükseldi. Veri öncesinde 2,875 liradan işlem gören gram altın, 15.45 itibarıyla 2,889 liraya yükseldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.