ABD, Fransa ve ortaklarından İsrail-Lübnan sınırında ateşkes çağrısı geldi!

Beyaz Saray'ın yaptığı duyuruda, ABD, Fransa ve müttefiklerinin İsrail-Lübnan sınırında 21 gün sürecek bir acil ateşkes talebinde bulunduğu bildirildi. Ayrıca, Gazze için de ateşkes çağrısının tekrar edildiği vurgulandı.

ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un birlikte yayımladığı açıklamada, bölgedeki gerilimin bir an önce azaltılması gerektiği vurgulandı.

Ateşkes talebine ABD ve Fransa'nın yanı sıra Avustralya, Kanada, Avrupa Birliği, Almanya, İtalya, Japonya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar da destek verdi.

Açıklamada, sivillerin güvenli bir şekilde evlerine dönebilmesi için gerekli önlemlerin alınmasının önemine de dikkat çekildi.

Fransa'nın Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Konsey'de yaptığı konuşmada, taraflara sunulacak anlaşmanın kabul edilmesi gerektiğini ifade etti. Barrot, birçok liderin New York'ta bulunduğunu ve bunun Lübnan'da diplomatik bir çözüm sağlama fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Sunulacak anlaşmaya ilişkin detayların kısa süre içinde paylaşılacağını da sözlerine ekledi.

Bakan ayrıca, bölgeyi ziyaret etme planlarının olduğunu da açıkladı.

Lübnan Başbakanı ise ateşkes olasılığı hakkında, "Umarım bu durum yakında gerçekleşir," şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.