ABD, Gazze'deki ateşkes tasarısını BMGK'da oylamaya sunacak

ABD'nin BM Misyonu Sözcüsü Nate Evans, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının 167 gün boyunca devam ettiğini belirtirken, yarın BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze Şeridi'nde ateşkes çağrısını içeren bir karar tasarısının oylanacağını duyurdu.

ABD'nin BM Misyonu Sözcüsü Nate Evans, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının 167 gün boyunca devam ettiğini belirtirken, yarın BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze Şeridi'nde ateşkes çağrısını içeren bir karar tasarısının oylanacağını duyurdu. Bu tasarının, bölgedeki şiddeti durdurma çabalarına ivme kazandırması bekleniyor.

Evans, "ABD son birkaç haftadır Konsey üyeleriyle birlikte, rehinelerin serbest bırakılmasını sağlayacak ve insani yardımların artmasına yardımcı olacak bir rehine anlaşmasının bir parçası olarak Gazze'de acil bir ateşkes sağlamayı hedefleyen devam eden diplomatik çabaları destekleyecek bir karar üzerinde ciddi bir şekilde çalışmaktadır. Güvenlik Konseyi ile yaptığımız pek çok istişarenin ardından bu kararı cuma sabahı oylamaya sunacağız," ifadelerini kullanmış oldu.

Amerika Birleşik Devletleri, 7 Ekim tarihinden bu yana BM Güvenlik Konseyi’nde Gazze’de ateşkes çağrısında bulunan 3 karar tasarısını da veto etmiş bulundu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri

Tel Aviv ve Kudüs’te Hükümet Karşıtı Protestolar: Çok Sayıda Gözaltı
İsrail'de Güvenlik Toplantısında Gazze Stratejisi Tartışması
Gürcistan'da Protestolar: Avrupa Entegrasyonu İçin Sokaklarda
İsveç Araştırması: Obezite, Kanser Riskini Katlıyor!
Zamfara'da Silahlı Çete Saldırıları: 30 Ölü, Birçok Kişi Kaçırıldı