ABD Genelkurmay Başkanı: Irak'taki Saldırıya Karşılık Verilecek

ABD Genelkurmay Başkanı CQ Brown, Irak'taki Amerikan askerlerine yapılan saldırının ardından uygun zamanda karşılık vereceklerini duyurdu. Saldırı, Pentagon'un İran destekli militan grup Husiler tarafından gerçekleştirildiğini belirttiği bir eylemdi.

ABD Genelkurmay Başkanı CQ Brown, Irak'taki Amerikan askerlerine yönelik saldırıya yanıt vereceklerini belirtti. Pentagon, saldırıyı İran destekli militan grup Husiler'e atfetti. Son saldırılar 21-22 Nisan tarihlerinde Suriye ve Irak'ta gerçekleşti, üste hasar meydana geldi ancak askerler yaralanmadı.

ABD Genelkurmay Başkanı CQ Brown, bu hafta Irak'ta Amerikan askerlerine yönelik yapılan saldırının ardından Pentagon'un İran destekli militan grup Husileri sorumlu tuttuğunu belirterek, karşılık verme sözü verdi. En üst düzey general, saldırının nedenine dair detaylı bir açıklama yapmadı.

Son olarak, ABD birlikleri 21 Nisan'da Suriye'nin Rumalyn Çıkarma Bölgesi'nde ve 22 Nisan'da Irak'ın El Esad Hava Üssü civarında saldırıya uğramıştı. Önceki saldırılar ise Şubat ayında rapor edilmişti.

Brown, Aspen Güvenlik Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Kendimizi savunmaya devam edeceğiz ve uygun bir zamanda, kendi seçtiğimiz şekilde karşılık vereceğiz" dedi.

Irak'ın El Esad Hava Üssü'nde, salı günü iki insansız hava aracı engellendi. Olayda askerler yaralanmazken, üste bazı hasar meydana geldi.

Geçen hafta Pentagon'un Orta Doğu politikasından sorumlu üst düzey yetkilisi ve ABD'nin Bağdat Büyükelçisi, Amerikan askerlerinin çekilmesi üzerine Iraklı yetkililerle görüşmeler yapmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.