ABD: Gündemimizde değil!

AKP'nin Suriye'de cihatçı saldırıların başladığı dönemin başından beri sıklıkla dile getirdiği bir güvenli bölge oluşturulması seçeneğinin ABD yönetiminin gündeminde bulunmadığını belirten Beyaz Saray Sözcüsü Earnest,...

AKP'nin Suriye'de cihatçı saldırıların başladığı dönemin başından beri sıklıkla dile getirdiği bir güvenli bölge oluşturulması seçeneğinin ABD yönetiminin gündeminde bulunmadığını belirten Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, güvenli bölge yaklaşımının pratikte uygulanması çok zor bir fikir olduğunu ifade etti.

AA'nın haberine göre, Earnest, "Burada, güvenli bölgenin güvenliğini tam olarak kimin sağlayacağı sorusu gündeme geliyor" diye konuştu.

Güvenli bölgenin uygulanabilmesi için yüksek sayıda askeri birliğin sahada konuşlanması gerektiğini belirten Earnest, "Böyle bir durumda hem güvenli bölge sınırlarının korunması hem de bu bölgeye giren araç ve şahısların kontrol edilmesi gerekecek. Ayrıca bölge içindeki insanların güvenliği için de oraya asker yerleştirilmesi lazım. Güvenli bölge kulağa hoş gelse de uygulanması çok zor bir öneri" ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Sadık Khan, Londra Belediye Başkanlığına üçüncü kez seçildi
Hamas, Gazze'de savaşı sona erdirmeyen bir ateşkesi kabul etmeyeceklerini duyurdu
"İsrail'in barışı reddeden tutumu tüm bölgeyi benzeri görülmemiş tehditlere sürükleyebilir"
Hamas'tan açıklama: "Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz"
İsveç'te Eurovision Öncesi İsrail Boykotu: Malmö'de Protestolar ve Güvenlik Endişeleri