ABD, Husileri Terör Listesine Dahil Etti: Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'dan Açıklama!

Son dakika: ABD, Husileri terör listesine alarak uluslararası bir adım attı. Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Husilere karşı alınan önlemleri Amerikan personelinin güvenliği açısından vurgulayarak açıklama yaptı.

Gelişen olaylara dair son dakika haberleri geldi! Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Husilerin terör listesine alınmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.Sullivan, yaptığı açıklamada, Husilerin Kızıldeniz'deki gemi ticaretini sekteye uğratan saldırıların Amerikan personelini de tehlikeye attığını vurgulayarak, ABD yönetimi ve uluslararası toplumun bu saldırılara birlikte tepki gösterdiğini belirtti.

"ABD, devam eden saldırılara karşılık olarak Husileri, yani Ensarallah'ı Küresel Özel Terör Örgütü listesine dahil etti." diyen Sullivan, Husilerin Kızıldeniz'deki saldırıları durdurması halinde bu listeden hızla çıkarılabileceklerini ifade etti.Sullivan, Husilerin terör listesine eklenmesinin 30 gün içinde gerçekleşeceğini belirterek, "Yemen'deki insani durumun daha fazla kötüleşmemesi amacıyla" yapılan bir değerlendirme sonucu alındığını vurguladı.

Bu kararla birlikte Husiler, Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası ile Yabancı Terör Örgütleriyle ilgili 13224 Nolu Başkanlık Kararnamesi kapsamında tekrar "Küresel Özel Terör Örgütü" olarak sınıflandırılacak.ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 16 Şubat 2021'den itibaren geçerli olmak üzere Yemen'deki Husileri yabancı terör örgütleri listesinden çıkardıklarını duyurmuştu. Ancak, Sullivan'ın açıklamalarına göre, bu kararın Yemen'deki insanlık durumundaki kötüleşme sebebiyle revize edildiği anlaşılıyor.Husiler, daha önce Donald Trump yönetiminin son günlerinde yabancı terör örgütleri listesine eklenmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Sanal ilişki ona gelir kapısı oldu: Sharna Beckman 10 dakikada 30 bin TL kazanıyor
Trump'ın 'sus payı' davasında çapraz sorgu yapıldı: Ses kaydı dinletildi
İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması