ABD ile Çin’in rekabeti günden güne daha çekişmeli bir hale geliyor

Dünyanın en büyük ekonomisi konumundaki Amerika Birleşik Devletleri’nin bu pozisyonunu koruyabilmek adına elinden geleni yaptığı bir gerçek.

Öteki taraftan dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin’in de süper güç olabilmek adına çok fazla efor sarf ettiği bilinen bir durum. Bununla birlikte Çin’in kripto paralar karşısındaki tutumu, bu hayallerini suya düşürebilir!

Bildiğiniz üzere Çin, bir süredir kripto paralarla sert bir şekilde mücadeleye girişmiş, en son çare olarak da bütün kripto para faaliyetlerini illegal ilan ederek, ülkedeki kripto para şirketlerinin çok büyük bir kısmının ya farklı ülkelere kaçmasına ya da tamamen kepenk indirmesine neden olmuştu. Baskının boyutunu anlayabilmek için kripto para dünyasını yakından takip eden ünlü analiz şirketlerinin açıkladıkları oranlara göz atmak yeterli.

Gelen bilgilere göre Çin’deki kripto para faaliyetleri son 2 ay içerisinde tamı tamına %60 azaldı. Bununla birlikte Çin’in en büyük rakibi olan Amerika Birleşik Devletleri bu konuda oldukça ılımlı. Süper güç, Çin’den kaçan bu sermayeye kucak açmayı ihmal etmiyor.

Nisan ayında BTC üretimindeki payı %17 seviyesinde olan Amerika Birleşik Devletleri, şimdilerde bu payını %40 seviyelerine kadar çıkarmayı başardı. Bu durumda da artık dünya genelinde BTC üretiminde bir numara Çin’i geride bırakan Amerika Birleşik Devletleri oldu. Tabi BTC üretimindeki elektrik enerjisi sarfiyatını düşündüğümüz zaman, ABD için bu durum ne kadar sürdürülebilir olacak, işte burasını zaman gösterecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!
Spam e-postalar toplam trafiğin yarısına yakın!
Google Fotoğraflar’dan efsane özellik: İstediğiniz yüzleri engelleyebilirsiniz!
Güneş'in bu halini daha önce hiç görmediniz!: İşte Güneş'in büyüleyici görüntüleri!
Para sayma makinesi nasıl çalışır?: İşte detaylar