ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'ya "İsrail'e destekten vazgeçin" uyarısı yapıldı

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Ebulfazl Şikarçi, ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'ya İsrail'in desteklenmesini kesme çağrısında bulunarak, bu ülkelerin veya İsrail'in herhangi bir saldırısına karşılık verme konusunda güçlü olacaklarını belirtti.

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Şikarçi, resmi haber ajansına yazılı bir açıklama yaparak ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya liderlerine seslendi. Şikarçi, "İran'ın savaş isteği olmadığını iyi biliyorsunuz, ancak İsrail ya da ona destek veren herhangi bir saldırganın eylemlerine İran, İsrail'e verilen yanıttan daha güçlü şekilde karşılık verecektir" ifadelerini kullandı. Şikarçi, "İran'ın meşru ve hukuka uygun eylemlerini kınamak yerine, bataklığa saplanmış gayrimeşru ve terörist siyonist rejimi desteklememenizi ve kendinizi ateşe atmamanızı tavsiye ediyoruz" şeklinde değerlendirmede bulundu.

"AÇIK VE ETKİLİ" BİR ŞEKİLDE KARŞILIK VERECEK

İran ile İsrail arasındaki gerilim, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna 1 Nisan'da düzenlediği hava saldırısıyla tırmanmıştı. Saldırı sonucunda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 İranlı yetkili ölmüştü. İran, saldırıyı ülkesinin topraklarına yapılmış bir saldırı olarak kabul ederek misilleme yapacağını açıklamıştı. İsrail ise İran'ın saldırısına karşılık vereceğini belirtmişti.

İran, 13 Nisan'da İsrail'e karşı yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı. İran, bazı hedeflerin vurulduğunu açıklarken, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini ifade etmişti. İsrail basını, Tel Aviv yönetiminin İran'ın hava saldırısına "açık ve etkili" bir şekilde karşılık vereceği iddiasını ortaya atmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Ukrayna Barış Zirvesine 50'den Fazla Ülke Katılacak
ABD'den değerlendirme: "Gazze'ye ulaştırılan insani yardımlar halen yetersiz"
Rusya, İngiliz askeri ataşesini sınır dışı etti: Misilleme olarak bir adım atıldı
Reuters'ın aktardığına göre, İsrail, Türkiye ile olan serbest ticaret anlaşmasını sonlandıracak
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Slovakya Başbakanı Fico'nun Silahlı Saldırıya Uğramasını Kınadı