ABD: "İran’la Çatışma Arayışında Değiliz" Dedi!

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Yemen'deki Husilere yönelik gerçekleştirilen saldırılarla ilgili yaptığı açıklamada, İran ile bir çatışma peşinde olmadıklarını belirtti. Olayları daha fazla tırmandırmak istemediklerini ifade etti.

ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki Husilere ait noktalara yönelik düzenledikleri saldırının peşinden bölgede gerilim yükseliyor.

GERİLİME GEREK YOK DEDİ

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü olan John Kirby yaptığı açıklamada, Husilerin Kızıldeniz’deki gemileri hedef almasını durdurmak için saldırıların düzenlendiğini işaret ederek, "İran’la çatışma arayışında değiliz. Olayları tırmandırmak istemiyoruz. Son birkaç günde yaşanan olayların büyümesi için de bir neden yok," diye belirtti.

Düzenlenen saldırıların Husiler üstündeki etkisinin araştırıldığını belirten Kirby, "Saldırının tüm hedefler üstündeki etkilerini hala araştırıyoruz. Önümüzdeki saatlerde meydana gelen hasarın ayrıntıları hakkında daha net bilgilere sahip olacağımızı düşünüyorum," ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Tamamen yapay zeka görüntüleriyle üretilmiş en uzun klip!
ABD'nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskele tamamlanmış durumda
İtalya'da Bomba Tehlikesi! 36 Bin Kişi Tahliye Edildi!
Stormy Daniels, Trump'ın "sus payı" davasında yaşamının kaosa dönüştüğünü ifade etti
Netanyahu müzakere heyetine talimat verdi: "Israrcı olmaya devam edin”