ABD: "İsrail Gazze'de 6 haftalık ateşkes teklifini kabul etmeye yakın"

İsrail ve Hamas arasında 6 haftalık bir ateşkesin yakın olduğu açıklandı, ancak Hamas'ın rehine konusunda hassas olduğu ve anlaşmanın bu noktada sıkıntılar yaşandığı ifade edildi. ABD'nin de sürece aktif müdahil olduğu ve sivil kayıpların ele alınacağı belirtildi.

İSRAİL'İN ATEŞKES TEKLİFİ:

İsrail'in, Gazze'deki 6 haftalık ateşkes teklifine yakın olduğu açıklandı. Bu teklif, ABD'li yetkililer tarafından cumartesi günü çeşitli ABD yayınlarına aktarıldı. Ateşkesin, 100'den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırıların ardından gelmesi bekleniyor. İsrail'in bu teklifi "aşağı yukarı" kabul ettiği belirtiliyor.

ANLAŞMANIN İÇERİĞİ:

Henüz resmileşmeyen anlaşma, ateşkesin yanı sıra Hamas'ın elindeki İsrailli rehinelerin serbest bırakılmasını ve Gazze'ye yardımın ulaştırılmasını öngörüyor.

 Ancak Hamas, "hassas durumdaki rehineler" konusunda anlaşmaya varılamadığını belirtti. Bu konu, anlaşmanın önündeki son engellerden biri olarak öne çıkıyor.

ATEŞKESİN SÜRESİ:

ABD'li yetkililer, olası bir anlaşma durumunda 6 haftalık ateşkes sürecinin ardından daha uzun vadeli bir çözümün araştırılacağını ifade etti.

ABD'NİN ROLÜ VE GÖRÜŞMELER:

ABD, Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için cumartesi günü havadan gıda bırakmaya başladı. Ayrıca, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in İsrail yetkilileriyle yapacağı görüşmelerde sivil kayıpların ele alınması bekleniyor.

ÖLÜ VE YARALI SAYILARI:

İsrail'in Hamas'a yönelik saldırılarında Gazze'de binlerce insanın hayatını kaybettiği ve yaralandığı belirtiliyor. Bununla birlikte, hala binlerce insanın saldırı altında olduğu bildiriliyor. İsrail'in dur durak bilmeden devam eden saldırıları karşısında dünya liderlerinden ateşkes çağrısı gelirken İsrail'in ilerleyen günlerde nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'de İsrail'in Sınır Kapılarını Kapatmasıyla İnsani Kriz Derinleşiyor
Azerbaycan ve İran Liderleri Sınır Projelerinin Açılışını Gerçekleştirdi
Trump, Biden'a Uyuşturucu Testi Talep Ediyor: Canlı Yayın Tartışması Öncesi Gerilim Yükseliyor
7 Ekim'den Bu Yana 8.775 Filistinli Gözaltında
AB, Atık İhracatına Sıkı Denetim Getiriyor