ABD, İsrail'e Hind Rajab'ın ölümünü soruşturma için çağrıda bulunuyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matt Miller, İsrail'e 5 yaşındaki Filistinli Hind Rajab'ın ölümünü acilen soruşturma çağrısında bulundu. Ayrıca, olayı derinlemesine araştırıp sorumluların adalet önüne çıkarılmasını talep etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matt Miller, İsrail'e, 5 yaşındaki Filistinli Hind Rajab'ın ölümünü derhal soruşturması için çağrıda bulundu.

İsrail bombardımanından kaçmak için amcası, teyzesi ve 5 kuzeniyle evden çıkan ve günler sonra kendisini kurtarmaya giden 2 ambulans görevlisi ile birlikte cansız bedenine ulaşılan 5 yaşındaki Filistinli Hind Rajab'ın ölümüne ABD'den tepki geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ülkesinin İsrail hükümetini Rajab'ın ölümünü soruşturmaya çağırdığını söyledi. "İsrail makamlarından bu olayı acil olarak soruşturmalarını istedik. Onların da bunu yaptığını anlıyoruz. Sonuçları zamanında görmeyi ve uygun hesap verebilirlik tedbirlerini de içermesini bekliyoruz," diyen Miller, "Hind Rajab'ın ölüm haberiyle yıkılmış durumdayız. Benim de 6 yaşına girmek üzere olan küçük bir kızım var. Bu yüzden bu yıkıcı ve yürek parçalayıcı bir haber," şeklinde konuştu.

Çatışmalar sonucunda ölen binlerce çocuğun olduğunu hatırlatan Miller, "Bunların her biri, Amerika Birleşik Devletleri hükümetindeki herkesin derinden hissettiğini bildiğim birer trajedidir" ifadelerini kullandı.

GÜNLER SONRA CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILMIŞTI

 

Hind Rajab, 29 Ocak'taki İsrail bombardımanından kaçarken amcası, teyzesi ve 5 kuzeniyle Gazze'deki evinden ayrıldı. Ancak kaçarken kullandıkları araç, İsrail ordusunun hedefi oldu ve araçtaki tüm akrabalarını kaybetti. Filistin Kızılayı, amcasının telefonu üzerinden Hind'e ulaşarak bölgeye ambulans gönderdi ve kurtarma operasyonu başlatılmıştı.

 

Rajab'ı kurtarmaya giden sağlık görevlilerinden de uzun süre haber alınamadı. İsrail ordusunun bölgeden çekilmesinin ardından 5 yaşındaki Rajab ve onu kurtarmaya çalışan 2 ambulans görevlisinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin Rajab'ın bulunduğu araca ulaşmaya çalışan ambulansı kasıtlı olarak hedef aldığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Prens Harry'nin Askeri Görevlerinden Çekilmesi: Kraliyet Ailesindeki Değişim
Netanyahu'dan ABD'ye Yanıt: Silah Kesintisine Kararlılıkla Karşılık
The Portal: New York ile Dublin Arasında Sanal Köprü
ABD, Çin'e Yeni Tarifeler Hazırlıyor: Elektrikli Araçlar ve Güneş Paneli Hücreleri Hedefte
PASCO Shikishima'nın Ekmek Skandalı: Fare Kalıntılarıyla Sarsıldı!