ABD İsrail’e tepki verdi: "Derhal geri verin!"

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Filistin yönetimi adına toplanan vergilere el koymasının yanlış olduğunu vurguladı ve bu vergi paralarının "derhal Filistin yönetimine aktarılması gerektiğini" ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in Filistinlilere ait paralarla ilgili açıklamasına ilişkin bir soruyu yanıtladı. Miller, bu fonların Filistin halkına ait olduğunu belirterek, İsrail hükümetine bu durumu açıkça ilettiklerini söyledi. Ayrıca, fonların hemen Filistin yönetimine aktarılması gerektiğini vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Filistin halkının kendi mali kaynaklarına erişiminin ve hükümetlerini finanse etme yetisinin kritik olduğunu vurgulayarak, İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in kararını "son derece hatalı" olarak nitelendirdi. Bu kararın yalnızca Filistinlilere değil, aynı zamanda İsrail'in çıkarlarına da zarar vereceğini ifade etti.

Miller, Filistin Yönetimi'nin yıllardır Batı Şeria'da istikrarı sağlamak için büyük çaba sarf ettiğini ve İsrail'in bu tür bir adımının bölgesel istikrarı bozma ve kendi güvenliğini tehlikeye atma riskini artırabileceğini belirtti.

11 Haziran'da, İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Filistin hükümeti adına toplanan vergi fonlarından 130 milyon şekel (yaklaşık 35 milyon dolar) kesinti yapılmasını ve bu paranın İsrailli ailelere aktarılmasını talimat verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.