ABD, İsrail'e Yeni Askeri Yardımı Onayladı

ABD, İsrail'in Gazze'deki hava saldırılarında 7 WCK çalışanının öldürülmesinin ardından yeni askeri yardımı onayladı. Biden yönetimi, sivillerin korunması çağrılarına rağmen kararlılıkla hareket etti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetimi, İsrail'in Gazze'deki hava saldırılarında ölen 7 Uluslararası Kızılhaç Komitesi (WCK) çalışanının ardından İsrail'e yeni askeri yardımı onayladı. Bu karar, sivillerin korunması çağrılarına rağmen alındı, Biden yönetimi kararlılıkla ilerledi.

ABD'deki üç yetkili, Başkan Joe Biden'ın yönetiminin, İsrail'in Gazze'deki hava saldırılarında 7 WCK çalışanını öldürdüğü gün, binlerce bombanın daha İsrail'e transferini onayladığını belirtti.

Washington Post'a konuşan kaynaklar, bu kararın, pazartesi günkü yüksek profilli olayların ardından ve sivillerin korunması çağrılarının artmasına rağmen alındığını ifade etti.

Haberde, "ABD hükümeti, İsrail'e ölümcül silah akışını sürdürme kararlılığını gösteriyor" denildi.

Öldürülen yardım kuruluşu çalışanları arasında bir ABD vatandaşının da olduğu vurgulanırken, Biden'ın, olay sonrası "öfkelendiği ve kalbinin kırıldığı" belirtildi.

Biden'ın, "İsrail, sivillere son derece ihtiyaç duyulan yardımı ulaştırmaya çalışan yardım çalışanlarını korumak için yeterince çaba göstermedi" ifadeleri hatırlatıldı.

ABD hükümeti, yasalara göre, İsrail'e yapacağı askeri yardımları, teslimattan önce herhangi bir zamanda askıya alma yetkisine sahip.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri

İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Ukrayna Barış Zirvesine 50'den Fazla Ülke Katılacak