ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, telekonferansta Gazze'deki durumu değerlendirdi ve İsrail heyetinin Washington ziyaretinin iptal edilmesiyle ilgili alternatif planlardan bahsetti. Yeni bir görüşme takvimi hakkında net bir açıklama yapmadı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, bir telekonferans brifinginde Gazze'deki güncel durumu değerlendirdi. İsrail heyetinin Washington'a planlanan ziyaretinin, BMGK'daki Gazze oylamasının ardından iptal edilmesiyle ilgili alternatif planlamalar hakkında konuşan Kirby, yeni bir görüşme takvimi hakkında net bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Kirby, heyetin ABD'ye gelmesini beklediklerini ancak şu anda net bir takvim oluşmadığını belirtti. Taraflar arasındaki görüşmelerin aktif şekilde devam ettiğini ifade etti.

"KARA OPERASYONU HATA OLUR"

Kirby, bir gazetecinin sorusu üzerine, "İsrail heyetinin Washington'a gelip görüşmelerini yapmadan İsrail'in Refah'a yönelik bir kara operasyonuna başlamasını beklemediklerini" ifade etti.

Refah'a karşı bir "kara operasyonunun" hata olacağını bir kez daha ifade eden Kirby, "Biz kapsamlı bir kara operasyonunu desteklemiyoruz. Uygulanabilir alternatifler üzerine İsrailli muhataplarımızla konuşma fırsatımız olsun istiyoruz," ifadelerini kullandı.

Kirby, pazartesi günü Washington'a İsrail heyetinin gelmesi hakkındaki haberleri değerlendirirken, henüz net bir açıklama yapmak istemediğini ancak her gün İsrail tarafıyla bu konuları görüştüklerini ifade etti.

İsrail, ABD'nin BMGK'de Gazze'de ateşkes talebiyle kabul edilen karar tasarısının oylamasında "çekimser" oy kullanmasının ardından Refah operasyonu için Washington'a gidecek heyetin ziyaretini iptal ettiğini açıklamıştı. ABD ise heyetin ziyaretinin iptal edilmesi kararını "hayal kırıklığı" ile karşılamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD, Refah saldırısı endişesiyle İsrail'e bir bomba sevkiyatını durdurduğunu açıkladı
Fed Yetkililerinin Ölçülü Duruşu ve Veri Takvimi Raporları, Yatırımcıların Risk İştahını Etkiliyor
Trump ile eski porno yıldızı Daniels davasında hakim 'müstehcen detay' uyarısı yaptı
Tamamen yapay zeka görüntüleriyle üretilmiş en uzun klip!
ABD'nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskele tamamlanmış durumda