ABD istihbaratı açıkladı: Navalni'yi öldüren emri Putin vermedi

ABD istihbarat teşkilatları, şubat ayında hapishanede ölen Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin ölüm emrinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından verilmediğini öne sürdü.

ABD merkezli Wall Street Journal gazetesine göre, ABD istihbarat teşkilatları, Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin şubat ayında hapishanede ölüm emrinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından verilmediğini tespit etti.

VLADİMİR PUTİN TARAFINDAN VERİLMEDİ

Navalni'nin ölümünde herhangi bir devlet müdahalesi olmadığını savunan Kremlin'e karşın, Navalni'nin müttefikleri, Putin'i suçladı ve bu iddiaları destekleyecek kanıtları olduğunu iddia etti. 2020'de sinir gazıyla zehirlenmesinin ardından Navalni'nin ölümüyle ilgili yapılan bu değerlendirme, Putin'in sorumluluğunu kesin olarak reddetmese de, ABD istihbarat camiası içinde geniş bir kabul gördü. ABD'nin bu değerlendirmesi, Navalni'nin ölümünün zamanlaması ve bunun Putin'in yeniden seçilmesini nasıl gölgede bıraktığı gibi kamuya açık gerçeklerin analizine dayanıyor. Navalni'nin kıdemli müttefiklerinden Leonid Volkov'un, ABD'nin bulgularını saf ve gülünç olarak nitelendirdiği belirtiliyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

Müjde Ar'ın son haliyle, ortaya çıktı!
Kim Kardashian Minicik Çantasında Kaç Bin Dolar!
Ahmet Uğurlu son yolculuğuna işte böyle uğurlandı!
Serdar Ortaç: "Her şeyimi kaybettim"!
Gülben Ergen İkonikleşmiş "Bana unutmayın ki hiçbir şey olmaz!" Sözünü Yine Hatırlattı!