ABD istihbaratı, Navalni'nin ölüm emrini Putin'in vermediğini tespit etti

Putin, Navalni'nin ölümünü "üzücü" olarak tanımladı ve hapisteki siyasetçinin Batı'ya iade edilmesi için Rusya'ya dönmemesi şartıyla bir esir takası yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

ABD istihbarat birimleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, muhalif siyasetçi Aleksey Navalni'nin şubat ayında Kuzey Kutbu'ndaki hapishanede öldürülmesi emrini "muhtemelen vermediğini" belirledi. Wall Street Journal, ismi açıklanmayan kaynaklara dayanarak, ABD istihbarat kurumlarının Putin'in Navalni'nin öldürülmesi emrini vermediği sonucuna vardığını bildirdi.

Putin, Navalni'nin ölümünü "üzücü" olarak tanımlamış ve Rusya'ya dönmemesi şartıyla, Navalni'nin hapisteki siyasi tutukluluktan kurtarılması için Batı'ya esir takası yapmaya hazır olduğunu ifade etmişti.

Ancak, muhalif siyasetçi yıllardır Rus yetkililer tarafından hedef alınmış, Batı'nın siyasi amaçlı olduğunu iddia ettiği suçlamalarla hapse atılmış ve 2020'de sinir gazıyla zehirlenmişti. Bu durum göz önüne alındığında, Washington'un Navalni'nin ölümündeki tüm sorumluluktan muaf tutulmadığını belirttiği ifade edildi.

Kremlin ise 2020'deki zehirlenme olayında devletin dahli olduğu suçlamalarını reddetmişti.

Wall Street Journal'ın bazı kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, ABD'nin değerlendirmesinin gizli istihbarat bilgileri de dahil olmak üzere çeşitli bilgilere dayandığı ve Navalni'nin ölümünün zamanlaması ile Mart ayında Putin'in yeniden seçilmesini nasıl gölgelediği gibi kamuya açık gerçeklerin analiz edildiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Netanyahu hakkında tutuklama kararı verildi
Uluslararası Ceza Mahkemesi, Netanyahu'nun savaş suçu iddiasıyla tutuklanmasını talep etti
Suudi Arabistan Kralı Selman'a akciğer iltihabı teşhisi konuldu
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi yaşamını yitirdi
Moda devi iflas etti 1500 kişi işinden olacak!