ABD, Kaçak Saray'ın IŞİD savunusunu yalanladı

IŞİD'e karşı koalisyon ülkeleriyle yapılan görüşmelerde “IŞİD'in son saldırılarında doğrudan Türkiye'nin yerleşim alanlarını hedef aldığı, roketlerin yanlışlıkla düşmediği" vurgulandı. Böylece koalisyon güçleri,...

IŞİD'e karşı koalisyon ülkeleriyle yapılan görüşmelerde “IŞİD'in son saldırılarında doğrudan Türkiye'nin yerleşim alanlarını hedef aldığı, roketlerin yanlışlıkla düşmediği" vurgulandı. Böylece koalisyon güçleri, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın "IŞİD yanlışlıkla atıyor olabilir" sözlerini yalanlamış oldu. 

Doğan Haber Ajansı'nın geçtiği son habere göre, Suriye tarafındaki Duvaybik'te dün Fırtına obüsleriyle vurularak çöken IŞİD'e ait binada 13 IŞİD'linin öldüğü, 7 IŞİD'linin yaralandığı bildirildi. Binanın en alt katında bulunan 150 kadar Katyuşa roketinin de kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

ACİL ÖNLEM İHTİYACI

Koalisyon ülkeleriyle yapılan mutabakat, Türkiye topraklarına düşen roket mermilerine karşı acil önlem ihtiyacı üzerine gündeme geldi. Koalisyon ülkeleri ile yapılan görüşmelerde, “Kilis'in Halep'in kuzeyindeki alandan, hareketli pikaplar üzerinden atılan Katyuşa mermileri ile vurulduğu" bilgisi aktarıldı.Azez'in doğusundan Cerablus'a uzanan 8 kilometrelik bir alanda IŞİD'e karşı temizlik operasyonu başlatılacak.

HAREKETLİ HEDEFLERE KARŞI ÖNLEM

Görüşmelerde “IŞİD'in son saldırılarında doğrudan Türkiye'nin yerleşim alanlarını hedef aldığı, roketlerin yanlışlıkla düşmediği" de vurgulandı.

IŞİD'in hareketli hedeflerinin obüs ve tank gibi sabit hedeflere karşı etkili araçlarla vurulamadığı aktarılan görüşmelerde, Rusya'nın bölgede yarattığı tehdit dolayısıyla da daha etkin mücadele yürütülemediği belirtildi. Koalisyon ülkeleriyle mutabakat konusu alanın büyüklüğü de bu doğrultuda saptandı. IŞİD'den temizlenecek alanın büyüklüğü, Katyuşa roketlerinin etkili menzili olan 17-18 kilometre aralığı olarak belirlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türk İHA'sı, Reisi'nin helikopterinin yerini tespit etmiş olabilir
ATM'den para çekerken dikkat! Yargıtay'dan önemli bir karar geldi
Dursun Özbek’ten Ali Koç’a büyük çağrı! Delikanlıysan gel!
Serdar Ortaç: "Kızlarda ayrılık acısı bir ay sürer"!
Derbi kavgası neredeyse tüm Türkiye'ye yayıldı: Yaralılar var!