ABD Kongresi'nden TikTok kararı geldi: Satışı için 12 ay süresi var

Amerikan Kongresi sosyal medya uygulaması TikTok'a yönelik kritik bir karara imza attı. Uygulama Çinli şirket tarafından satılmazsa Amerika Birleşik Devletleri'nde yasaklanacak.

ABD Kongresi, TikTok'a ilişkin önemli bir karar aldı: Uygulamanın Amerika Birleşik Devletleri'nde yasaklanması için sahibi olan Çinli ByteDance şirketine 12 aylık bir süre verildi. Bu karar, ABD Başkanı Joe Biden tarafından hızlıca onaylandı.

KARAR ALINDI

Karara göre, TikTok ABD'nin uygun gördüğü bir şirkete satılmazsa yasaklanacak. Hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat partilerden birçok milletvekili ve Biden yönetimi, TikTok'un ulusal güvenlik riskleri oluşturabileceğini ve Çin'in şirketi aracılığıyla ABD'li kullanıcıların verilerini paylaşabileceği endişesini dile getiriyor. Ayrıca, algoritmanın ABD vatandaşlarına yanlış bilgi ve propaganda yaymak için kullanılabileceği endişesi de bulunuyor.

TikTok'un kamu politikası başkanı Michael Beckerman, mevzuatın TikTok'un 170 milyon Amerikalı kullanıcısının haklarını açık bir şekilde ihlal ettiğini belirtti ve şirketin yasal bir meydan okuma için mahkemelere gideceğini ifade etti. TikTok ise ABD verilerini hiçbir zaman paylaşmadığını ve paylaşmayacağını ısrarla vurguluyor. TikTok, Hindistan dahil birçok ülkede zaten yasaklanmış durumda, diğer büyük pazarlarda ise kısmi yasaklar uygulanmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Erbaş 42 ülkeyi gezdi Anıtkabir'e uğramadı
TÜGVA’ya kapılar kapanmıyor: İstanbul Valiliği'nden TÜGVA'nın tüm okullara girişine onay
Gizli Tanık Sertçelik kaçarken GBT’ye takılmış
Türk İHA'sı, Reisi'nin helikopterinin yerini tespit etmiş olabilir
ATM'den para çekerken dikkat! Yargıtay'dan önemli bir karar geldi