‘ABD kontrolündeki mülteci kamplarında salgın tehlikesi var’

Suriye ve Rusya, Suriye'deki savaş sırasında yurdundan edilenlerin yaşadığı kamplardaki Kovid-19 salgını tehlikesine ilişkin açıklamada bulundu.Suriye ve Rusya'nın ortak yürüttüğü Suriyeli Mültecilerin Evlerine Dönmesine...

Suriye ve Rusya, Suriye'deki savaş sırasında yurdundan edilenlerin yaşadığı kamplardaki Kovid-19 salgını tehlikesine ilişkin açıklamada bulundu.

Suriye ve Rusya'nın ortak yürüttüğü Suriyeli Mültecilerin Evlerine Dönmesine Yönelik Koordinasyon'un yaptığı açıklamada, ABD işgal güçlerinin El-Rukban ve El-Hul kamplarına sağlık hizmeti götürülmesinde en büyük engel olduğu kaydedildi.

SANA'da yer alan habere göre, ABD güçlerinin kontrol ettiği bölgelerde salgına yönelik kontrol ve önlemlerin alınmadığı ve söz konusu kamplarda ilaç ve sağlık çalışanı eksikliği olduğu belirtildi.

El-Rukban kampından ayrılmak isteyenlere, Suriye Ordusu tarafından kurtarılan ve sağlık önlemlerinin alındığı bölgelere gitme çağrısı yapılan açıklamada, "Suriye Devleti'nin Dünya Sağlık Örgütü ve diğer uluslararası sağlık örgütlerinin tavsiyesi doğrultusunda önlemler almasına karşın ABD, Suriye'nin itibarını düşürmek amacıyla söz konusu kamplarda önlem almayarak, bundan Suriye'yi sorumluymuş gibi göstermek istiyor ve pandemi krizini ahlaksız bir biçimde kullanıyor." denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
Turistler bölge sakinlerini bıktırdı! Fuji Dağı'nın noktasına bariyer çekilecek