ABD Lahey'de: "İsrail'in güvenliği sağlanmadan işgal bitemez!"

Uluslararası Adalet Divanı'nda, İsrail'in Doğu Kudüs ile Batı Şeria'daki işgalinin hukuki sonuçlarının ele alındığı duruşmanın üçüncü gününde konuşan ABD heyeti, İsrail'in işgal altındaki topraklardan çekilmesi çağrısının İsrail'in güvenlik gereksinimlerini dikkate alması gerektiğini savundu.

Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) devam eden İsrail'in Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki işgaline ilişkin duruşmanın üçüncü gününde ABD heyeti, İsrail'in güvenlik ihtiyaçlarının göz ardı edilmeden, işgal altındaki bölgelerden derhal çekilmesinin Dünya Mahkemesi tarafından emredilemeyeceğini savundu.

'GÜVENLİK DİKKATE ALINMASI GEREKİYOR'


ABD ayrıca, İsrail'in işgal altındaki topraklardan çekilmesinin hukuki bir zorunluluk olmadığını vurguladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Hukuk Danışmanı Richard Visek, Batı Şeria ve Gazze'den İsrail'in çekilmesinin, İsrail'in gerçek güvenlik endişelerinin dikkate alınmasını gerektirdiğini belirtti.

Dünkü oturumda ise Güney Afrika, Suudi Arabistan, Hollanda ve Belçika heyetleri konuşma yapmıştı. Suudi Arabistan, İsrail'in barış isteğinin olmadığını belirtirken, Hollanda heyeti, zorla yerinden etmenin savaş suçu olduğunu vurguladı ve işgalin doğası gereği geçici olduğunu, kalıcı olması durumunda ilhak olarak nitelendirilebileceğini ifade etti. Belçika ise İsrail'in Filistin topraklarının demografik yapısını değiştirmeye çalıştığını dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Toomaj Salehi'nin İdam Cezası: İran'da Sanat ve İnsan Haklarına Yönelik Küresel Tepki
Kanada, İran Devrim Muhafızları'nı Terör Örgütü Olarak Tanımladı
Elon Musk, SEC Soruşturmasında Yeniden İfade Vermeye Çağrılıyor
Prens Harry'nin Askeri Görevlerinden Çekilmesi: Kraliyet Ailesindeki Değişim
Netanyahu'dan ABD'ye Yanıt: Silah Kesintisine Kararlılıkla Karşılık