ABD Libya'da kara gücü bulunduracak

ABD'nin Afrika komutanlığının başında bulunan general Thomas Waldhauser, Afrika'daki ABD operasyonlarına dair açıklama yaptı.Libya'da belirsiz sayıda kara gücü bulundurmayı sürdüreceklerini söyleyen Waldhauser, bu kara gücünün...

ABD'nin Afrika komutanlığının başında bulunan general Thomas Waldhauser, Afrika'daki ABD operasyonlarına dair açıklama yaptı.

Libya'da belirsiz sayıda kara gücü bulundurmayı sürdüreceklerini söyleyen Waldhauser, bu kara gücünün "IŞİD'i zayıflatmak" ve "müttefik güçlere yardımcı olmak" için çalışacağını söyledi.

Pentagon'da basına konuşan ABD'li general, IŞİD'in Libya kıyısındaki varlığının bir yıl önce 5-6 bin civarındayken, 200'ün altına düşmüş olduğunu belirtti.

Waldhauser, IŞİD'in Irak ve Suriye'de yenilmesi durumunda Libya'yı kullanmayı düşündüğünü, ancak bölgenin örgüt için kullanılamaz hale geldiğini kaydetti.

Libya'ya yapılan NATO müdahalesinin ardından, ülke cihatçı örgütlenmelerin kalesi haline gelmişti.

ABD'li general açıklamalarında Somali'de el Kaide bağlantılı eş-Şebab örgütünün tehlike olmayı sürdürdüğünü, ancak Somali'deki faaliyetlerini de artıracaklarını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde konan angajman sınırlarını gevşeteceğini umduklarını söyleyen Waldhauser, tamamı özel kuvvetlerden oluşan 50 kadar ABD askerinin Somali'de bulunduğunu, bölgede operasyonları sürdüreceklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir
KFC ve Pizza Hut'un ABD'deki satışları geriledi
Blinken'in İsrail Ziyareti: Gazze Saldırıları ve Rehine Krizi Görüşüldü