ABD Merkez Bankası'nın Dikkate Aldığı Enflasyon Göstergesi Beklentilere Paralel Gerçekleşti

Çekirdek PCE endeksi mayıs ayında beklentilere paralel olarak yüzde 0,1 arttı. Yıllık bazda yüzde 2,6 yükseldi. Kişisel gelirler yüzde 0,5 artış gösterirken, kişisel tüketici harcamaları yüzde 0,2 ile beklentilerin altında kaldı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dikkate aldığı enflasyon göstergesi olan Çekirdek Kişisel Tüketici Harcamaları (PCE) endeksi, mayıs ayında beklentilere paralel olarak yüzde 0,1 artış gösterdi. Yıllık bazda ise çekirdek PCE endeksi yüzde 2,6 yükseldi ve tahminleri izledi.

Mayıs ayında kişisel gelirler, önceki aya göre yüzde 0,5 artarak beklentileri aştı. Analistler, kişisel gelirlerde yüzde 0,4 artış öngörüyordu. Ancak, kişisel tüketici harcamaları yüzde 0,2 artışla beklentilerin altında kaldı. Harcamaların yüzde 0,3 artması bekleniyordu.

Bu veriler, Fed'in enflasyonla mücadelesini ve ekonomik büyüme stratejilerini şekillendirmede önemli bir rol oynuyor. Çekirdek PCE endeksinin beklentilere paralel gerçekleşmesi, Fed'in enflasyon hedeflerine ulaşmada istikrarı koruduğunu gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.