ABD merkezli teknoloji şirketleri İngiltere'ye 6,3 milyar sterlinlik yatırım yapma kararı aldı

ABD'li teknoloji firmaları ServiceNow, CyrusOne, CloudHQ ve CoreWeave'in, İngiltere'deki veri merkezlerine toplamda 6,3 milyar sterlinlik yatırım yapacağı duyuruldu.

İngiltere Bilim, İnovasyon ve Teknoloji Bakanı Peter Kyle, Londra'daki Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde, ABD'li teknoloji şirketlerinin İngiltere'ye büyük yatırımlar yapacağını duyurdu. Kyle, ServiceNow, CyrusOne, CloudHQ ve CoreWeave'in İngiltere'deki veri merkezlerine toplam 6,3 milyar sterlin yatırım yapma kararı aldığını ve bu kararın İngiltere'ye duyulan güveni gösterdiğini belirtti. Ayrıca, İngiltere'nin veri merkezleri ve yapay zeka teknolojileri için istikrarlı bir yatırım ortamı sunduğunu vurguladı. 

Kyle, veri merkezlerinin hem günlük yaşamda hem de yapay zeka gibi hızla büyüyen sektörlerde inovasyonu teşvik ettiğini söyledi. İngiltere'deki veri merkezlerinin Kritik Ulusal Altyapı olarak sınıflandırıldığını hatırlatarak, ülkenin bu alanda güvenli bir yatırım ortamı sunduğunu ifade etti.

Başbakan Keir Starmer da zirvenin açılışında, uluslararası yatırımları artırmak için bürokrasiyi azaltacak adımlar atacaklarını ve yatırımları engelleyen düzenlemeleri kaldırmak için çalışacağını söyledi. Hazine Bakanlığı ise uzun vadeli yatırımları teşvik etmek için "modern bir Sanayi Stratejisi" başlatacağını, stratejinin temiz enerji, dijital teknolojiler ve finansal hizmetler gibi 8 sektöre odaklandığını duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.