ABD, Netanyahu'nun Protestocuları "İran'ın Kullanışlı Aptalları" Olarak Nitelemesini Kınad

ABD, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, Gazze saldırılarını protesto eden Amerikalıları "İran'ın kullanışlı aptalları" olarak nitelendirmesini kınadı. Beyaz Saray'dan John Kirby, bu genellemenin "talihsiz ve yanlış" olduğunu belirtti, protestoların barışçıl ve organik olduğunu vurguladı.

ABD yönetimi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze saldırılarını protesto eden Amerikalıları "İran'ın kullanışlı aptalları" olarak nitelendirmesini kınadı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Direktörü John Kirby, bu genellemenin "talihsiz ve yanlış" olduğunu vurguladı. Kirby, İran'ın bazı protestocuları fonladığını kabul etse de, protestoların büyük kısmının barışçıl ve organik olduğunu belirtti.

ABD yönetimi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto eden Amerikalıları "İran'ın kullanışlı aptalları" olarak nitelendirmesini "talihsiz ve yanlış bir düşünce" olarak değerlendirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Direktörü John Kirby, Beyaz Saray'daki basın brifinginde Netanyahu'nun ABD ziyaretine ve Kongredeki konuşmasına dair gelen soruları yanıtladı. Kirby, Netanyahu'nun protestocuları İran'a bağlı göstermektense, "Bu tür bir genelleme talihsiz ve yanlış bir düşünce" ifadelerini kullandı.

Kirby, İran'ın Amerikan siyasetine müdahale etmeye çalıştığını ve bazı protestocuların fonlandığını kabul etti. Ancak, gösterilerin büyük bir kısmının barışçıl ve organik olduğunu belirtti. "ABD'deki protestolar insanların gerçek endişelerinin bir yansımasıdır. Demokrasi tam olarak budur," dedi.

Netanyahu, ABD'deki Filistin destekçisi göstericileri eleştirirken, "İran'ın göstericileri fonladığını" savunmuş ve protestocuları "İran için kullanışlı aptallara" dönüştüğünü ifade etmişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.