ABD o görüntüyü BMGK'ya taşıyor

Kirby, günlük basın toplantısında bir soru üzerine, Devrim Muhafızları Ordusu'nun yurt dışındaki askeri ve istihbari faaliyetlerini yürüten Süleymani'nin Halep'te görülmesine ilişkin konuştu.Kirby, "Konuya ilişkin olarak kaygılarımızı...

Kirby, günlük basın toplantısında bir soru üzerine, Devrim Muhafızları Ordusu'nun yurt dışındaki askeri ve istihbari faaliyetlerini yürüten Süleymani'nin Halep'te görülmesine ilişkin konuştu.

Kirby, "Konuya ilişkin olarak kaygılarımızı nasıl göstereceğimizi BMGK'da müttefiklerimize danışmayı düşünüyoruz." ifadesini kullandı. İran'ın bir seçim yapması gerektiğini dile getiren Kirby, "Suriye gibi sorunun çözümünde olumlu bir rol mü üstlenecek ya da sorunu devam mı ettirecek?" diye konuştu.

Kirby, şunları kaydetti:

"Yolculuk yapması ihlaldir. Süleymani bu listeye eklenmiş bir kişidir. Yolculuk yapma engeline herhangi bir istisna verilmedi ve BMGK 2231'i ihlal ediyor. Konunun BMGK'nın önüne çıkmasını tamamen bekliyoruz." İran'da rejimin kontrolündeki medyada Süleymani'nin Halep'te çekilen güncel fotoğrafları yayınlanmıştı.

Başta Anadolu Ajans olmak üzere Suriye rejimi karşıtı ABD ve Batı medyası, Suriye'de rejimin yanında cihatçılara karşı mücadele veren İran güçlerini "Rejim yanlısı yabancı teröristler" diye adlandırıyor. Ancak, Suriye'de 6 yıldır onlarca farklı ülkeden toplanan cihatçıları ise "muhalifler" olarak ifade ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
Turistler bölge sakinlerini bıktırdı! Fuji Dağı'nın noktasına bariyer çekilecek