ABD ordusundan nükleer silah denemesi

ABD Hava Kuvvetleri nükleer modernizasyon programları çerçevesinde Nevada çölünde iki nükleer silahını fırtlattı. Pentagon yetkililerinden yapılan açıklamada, Nevada çölünde yapılan testin başarılı olduğu ve test sırasında...

ABD Hava Kuvvetleri nükleer modernizasyon programları çerçevesinde Nevada çölünde iki nükleer silahını fırtlattı. Pentagon yetkililerinden yapılan açıklamada, Nevada çölünde yapılan testin başarılı olduğu ve test sırasında 'gerçek nükleer başlıkların' kullanılmadığı belirtildi. Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi (NNSA) da "Operasyonun temel amacı, nükleer güvenlirliği elde etmek ve performans verilini ölçebilmekti" vurgusu yapıldı.

NÜKLEER DENEMELERDE ABD BİRİNCİ SIRADA

İkinci dünya savaşından bu yana en fazla nükleer deneme gerçekleştiren ülkeler sıralamasında ABD açık ara önde olduğu ortaya çıkmıştı. Kuzey Kore’ye nükleer deneme nedeniyle yaptırımları genişletme kararı alan ABD, İngiltere, Rusya, Fransa ve Çin’den oluşan Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi ülkesinin tamamı nükleer denemede Kuzey Kore’nin bir hayli önünde bulunuyor. ABD 1945 yılından bu yana toplamda 1,032 nükleer deneme gerçekleştirirken, Kuzey Kore 5 nükleer denemede bulundu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Hamas'tan İsrail'e Koşulsuz Ateşkes Talebi: Son Durum Ne?
Türkiye'nin İsrail Kararına ABD'den İlk Yanıt: İlişkilerimizi Zedelemez
Güney Brezilya'da Şiddetli Yağışlar: Baraj Çöktü, 30'dan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti
İki yılı kalmıştı: ABD güçleri o ülkede süresiz kalacağını açıkladı
Kenya'da Şiddetli Yağışlar ve Seller: 188 Can Kaybı, 90 Kişi Kayıp