ABD Piyasaları Karışık Seyirde: Dow Jones Arttı, S&P 500 ve Nasdaq Geriledi

ABD'de piyasalar karışık seyir izliyor; Dow Jones artışla açıldı, S&P 500 ve Nasdaq ise düşüş gösterdi. Nvidia ve çip şirketlerindeki satışlar devam ederken, yatırımcılar ABD büyüme verilerini ve Fed'in politika yönlendirmelerini bekliyor.

Bugün ABD piyasalarında Dow Jones endeksi hafif bir artışla açılırken, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri ise düşüş yaşadı. Nvidia ve diğer çip şirketlerindeki satış baskısı devam ederken, yatırımcılar önümüzdeki günlerde açıklanacak ABD büyüme verileri ve Fed'in geleceğe yönelik adımlarını izliyor.

Bugün ABD'de piyasalar karışık bir seyir izliyor. Dow Jones endeksi açılışta yüzde 0,09 artarak 39.184,49 puana yükseldi. S&P 500 endeksi ise yüzde 0,09 azalarak 5.459,58 puana geriledi. Nasdaq endeksi ise yüzde 0,28 oranında kayıpla 17.640,26 puana düştü.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) geleceğe yönelik politika adımlarına dair belirsizlikler, Nvidia ve diğer bazı çip şirketlerinde satış baskısına neden olmaya devam ediyor. Bu durum, pay piyasalarında haftanın ilk işlem gününde karmaşık bir seyir izlenmesine neden oldu.

Önümüzdeki günlerde ABD'de açıklanacak büyüme verilerinin, Fed'in gelecekteki politika yönelimleri hakkında ipuçları sağlayabileceği belirtiliyor. Ayrıca, Fed yetkililerinin bu hafta boyunca yapacakları açıklamaların yatırımcıların odağında olacağı vurgulanıyor.

Geçen hafta hisse senetleri piyasasında Nvidia'nın hisseleri yüzde 3'ten fazla değer kaybetti ve bu haftaya da yüzde 2 düşüşle başladı. Qualcomm'un hisseleri yüzde 4, Arm Holdings'in hisseleri ise yaklaşık yüzde 2 oranında düştü.

Fed yetkililerinin açıklamaları da yakından takip ediliyor. Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, enflasyonda gözlenen iyileşmelerin faiz oranlarının ne kadar yüksek olması gerektiği konusunu gündeme getirebileceğini ifade etti. Goolsbee ayrıca, "Eğer enflasyondaki iyileşme devam eder ve gerçek ekonomide bazı bölgelerde yavaşlama görülürse, faiz oranlarının bu kadar kısıtlayıcı olup olmaması gerektiğini sorgulamaya başlamamız gerekebilir." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.