ABD: PKK hala gözümüzde terör örgütü

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında bir soru üzerine “PKK’yı çok açık bir şekilde terör örgütü olarak değerlendiriyoruz. PKK'nın Musul operasyonunda yer almasını desteklemiyoruz.''...

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında bir soru üzerine “PKK’yı çok açık bir şekilde terör örgütü olarak değerlendiriyoruz. PKK'nın Musul operasyonunda yer almasını desteklemiyoruz.'' dedi.  Türkiye’nin PKK'ya karşı halkını korumasını desteklediklerini belirten Toner, “Türkiye, PKK saldırılarına karşı halkını korumak için her hakka sahiptir.'' diye konuştu.

YPG AYRI PKK AYRI 

Toner, PKK ile Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki diğer Kürt grupları birbirinden ayırdıkları iddiasını tekrar ederek, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin IŞİD’e karşı önemli bir güç olduğunu ileri sürdü.  Toner’a ayrıca Irak milletvekili Avatif Naime’nin terör örgütü PKK’ya Bağdat'ta ofis açmaları yönünde yaptığı çağrıya ilişkin soru yöneltildi.  Iraklı vekilin çağrısını görmediklerini söyleyen Toner, PKK’nın bir terör örgütü olduğunu tekrarladı ve “Elbetteki bunu desteklemeyiz.'' ifadesini kullandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir
KFC ve Pizza Hut'un ABD'deki satışları geriledi
Blinken'in İsrail Ziyareti: Gazze Saldırıları ve Rehine Krizi Görüşüldü