ABD Rum Ortodoks Kilisesi Ayasofya için BM'ye dilekçe verdi

Amerika Rum Ortodoks Kilisesi, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinin ardından, Türkiye'nin Ortodoks Hıristiyanlığın kültürel mirasını koruması yönünde Birleşmiş Milletler'e dilekçe verdiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada "Birleşmiş Milletler, UNESCO ve üye devletlerinden gelen uluslararası baskının Türkiye'yi (dünya mirası olan sit alanlarını) camiye dönüştürme kararından dönmesine motive edeceğini umuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

AYASOFYA'YI CAMİYE DÖNÜŞTÜREREK RUM ORTODOKS HRİSTİYAN KÜLTÜREL MİRASINI ZİMMETLERİNE GEÇİRDİLER

AP haber ajansına konuşan Amerika Başpiskoposu Elpidophoros, “Ayasofya, 15 yüz yıl önce Ekümenik Patrikliğin katedrali ve ilk kilisesi olarak inşa edildi. Bugün, Türkiye'nin Ayasofya'yı camiye dönüştürerek, Rum Ortodoks Hristiyan kültürel mirasının zimmetine geçirdiğini görüyoruz. Bu durum bizim için çok ağır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Ayasofya hakkında aldığı kararı değerlendiren Başpiskoposuluğun avukatı Christina Hioureas , "Türkiye, tek taraflı olarak UNESCO sitelerinin statüsünü, yapısını ve adını değiştirerek Ortodoks Hıristiyanlar için özel bir önem taşıyan bu kültürel mirası koruma ve dini özgürlüklere saygı gösterme konusundaki uluslararası yükümlülüklerini ihlal etti" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Muğla Korolar Şenliği 2. Kez Coşkuyla Başladı
Serinin son filmi olacaktı... Hızlı ve Öfkeli bu kez üzdü!
'Bahar' dizisine dikkat çeken transfer! 12. bölümde kadroya katılacağı duyuruldu
Yazar İpek Ongun, Mersin’de hayranları ile bir araya geldi!
Anthony Hopkins, "The King of Covent Garden" Filminde Handel'i Canlandıracak