ABD, Rusya'ya yeni yaptırımlar uyguluyor: 16 Türk şirketi de kapsayan bir liste açıklandı

ABD Ticaret Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşına destek verdikleri gerekçesiyle 93 şirkete ticari kısıtlamalar getirdi. Bu şirketlerden 63'ü Rusya, 16'sı Türkiye, 8'i Çin ve 4'ü Birleşik Arap Emirlikleri merkezli olarak belirlendi.

ABD yönetimi, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının yıl dönümü öncesinde bir dizi kişi ve kuruluşa karşı yaptırım kararı aldı. Bu kararlar ABD Ticaret, Hazine ve Dışişleri Bakanlıkları tarafından duyuruldu.

ABD Ticaret Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşına destek verdikleri gerekçesiyle 93 şirkete ticari kısıtlamalar getirdi. Bu şirketlerden 63'ü Rusya, 16'sı Türkiye, 8'i Çin ve 4'ü Birleşik Arap Emirlikleri merkezli olarak belirlendi. Söz konusu şirketler, ABD Ticaret Bakanlığı'nın "tüzel kişiler listesi"ne alındı ve ABD'den bu şirketlere sevkiyatlar yasaklandı.

550 KİŞİYE DE YAPTIRIM UYGULANDI

Hazine Bakanlığı, 300'den fazla kişi ve kuruluşa yönelik yaptırım kararı aldığını duyurdu, Dışişleri Bakanlığı ise benzer şekilde 250'den fazla kişi ve kuruluşa yaptırım uygulandığını bildirdi. Bu yaptırımların Ukrayna'daki çatışma ve Rus muhalif Aleksey Navalni'nin cezaevinde ölümüyle ilişkilendirildiği belirtildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Suudi Kralı Selman'ın Sağlık Durumu Endişe Yaratıyor: Tıbbi Testler Başlıyor
İsrail'in Gazze Mülteci Kampına Saldırısı: En Az 20 Ölü!
Rio Grande do Sul'da Şiddetli Seller: Ölü Sayısı 155'e Yükseldi
Gürcistan Cumhurbaşkanı, 'Yabancı Etki Yasası'nı Veto Etti: Rusya İle İlişkilere Karşı Hamle
Köyde Dehşet: Diri Diri Gömülen Adam Kurtarıldı