ABD Senatosu, İsrail, Ukrayna ve Tayvan'a yardım paketini onayladı

ABD Senatosu, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını, Rusya ile çatışma halinde olan Ukrayna'ya ve Çin ile egemenlik ihtilafı yaşayan Tayvan'a yardımı içeren 95,3 milyar dolarlık yardım paketini görüştü. Demokratların çoğunluğunu oluşturduğu Senato'da, 29'a karşı 70 oyla kabul edildi.

ABD Senatosu, İsrail'e, Ukrayna'ya ve Tayvan'a yönelik yardımı içeren 95,3 milyar dolarlık paketi görüştü. Demokratların çoğunlukta olduğu Senato'da, 29'a karşı 70 oyla kabul edildi. Paket, Rusya'ya karşı mücadelede Ukrayna'ya 60 milyar dolar, İsrail'e güvenlik yardımı için 14.1 milyar dolar, Tayvan ve diğer bölgesel ortaklara 4.8 milyar dolar, çatışma bölgelerine insani yardım için 9.2 milyar dolar öngörüyor.

'TEMSİLCİLER MECLİSİ KENDİ İRADESİYLE ÇALIŞMAK ZORUNDA'

Ancak Temsilciler Meclisi'nde, Cumhuriyetçilerin pakete sıcak bakmadığı belirtiliyor. Özellikle ABD-Meksika sınırındaki göçmen akışını durduracak önlemlerin bulunmaması sebebiyle Cumhuriyetçilerin tasarıya karşı çıkabileceği ifade ediliyor. Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, "Senato'dan tek bir sınır politikası değişikliği yapılmadığı takdirde Temsilciler Meclisi kendi iradesiyle çalışmaya devam etmek zorunda kalacak" açıklamasında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

The Portal: New York ile Dublin Arasında Sanal Köprü
ABD, Çin'e Yeni Tarifeler Hazırlıyor: Elektrikli Araçlar ve Güneş Paneli Hücreleri Hedefte
PASCO Shikishima'nın Ekmek Skandalı: Fare Kalıntılarıyla Sarsıldı!
Putin, başbakanlık için tekrar Mişustin dedi
Güney Kore, Kuzey Kore Tehditlerine Karşı Sarı Deniz'de Savunma Tatbikatı Gerçekleştirdi