ABD Senatosu'nun 'yaptırım' kararına Türkiye'den ilk tepkiler

Türkiye’ye yaptırım öngören tasarı, ABD Senatosu Dışişleri Komisyonu'nda kabul edildi. 2019'un son kabine toplantısı sonrası kararı değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Kongre'den bu tasarı geçse...

Türkiye’ye yaptırım öngören tasarı, ABD Senatosu Dışişleri Komisyonu'nda kabul edildi. 2019'un son kabine toplantısı sonrası kararı değerlendiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Kongre'den bu tasarı geçse de, geçmese de S-400'le ilgili süreç devam edecek" dedi. Bakan Akar ise F-35'lerle ilgili yaptığı açıklamada "S-400 tedariki nedeniyle F-35 programı dışında bırakılmamız halinde başka arayışlara girmek zorunda kalacağız" dedi.

Türkiye’ye yaptırım öngören tasarı, ABD Senatosu Dışişleri Komisyonu'nda kabul edilmesi üzerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan konuya ilişkin açıklama geldi.

KALIN: S-400'LE İLGİLİ SÜREÇ DEVAM EDECEK

2019'un son kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Türkiye'ye ambargo uygulanmasına yönelik tasarının ABD Senatosu Dışişleri Komisyonu’nda onaylanması ile ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

''Bunun bizim S-400 kullanmamıza dönük bir tepkisi olmayacaktır. Kongre'den bu tasarı geçse de, geçmese de S-400'le ilgili süreç devam edecek. Bunlar ihtimal dahilindedir. CAATSA'da seçilmesi gereken maddeler var biliyorsunuz. Sayın Trump'ın iyi niyette olduğunu biliyoruz. Kongre'den geçmiş bir yasa olduğu için eli kolu bağlı. Yaptırım tasarısında bulunan 12 maddeden hangilerini seçeceği de başkana kalmış bir şey.''

AKAR: BAŞKA ARAYIŞLARA GİRMEK ZORUNDA KALACAĞIZ

ABD ile yaşanan F-35 krizi ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Akar, "S-400 tedariki nedeniyle haksız ve stratejik ortaklık ruhuna aykırı bir şekilde F-35 projesi dışında bırakılmamız halinde ihtiyacımızı karşılamak ic¸in doğal olarak başka arayıŞlara girmek zorunda kalacağız." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı