ABD, Suriye'de de seyreltilmiş uranyum kullanmış!

Amerikan ordusunun, 2003 Irak işgali sonrasında Irak'ta seyreltilmiş uranyum mühimmatı (DU) kullandığı araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştı.Sputnik'de yer alan habere göre, raporlarda ABD'nin 2003'te Irak'ta ABD'nin A-10...

Amerikan ordusunun, 2003 Irak işgali sonrasında Irak'ta seyreltilmiş uranyum mühimmatı (DU) kullandığı araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştı.

Sputnik'de yer alan habere göre, raporlarda ABD'nin 2003'te Irak'ta ABD'nin A-10 tarzı jetler kullanarak yaptığı hava saldırılarında bin 116 kez otomobil, kamyon ve askeri pozisyonlar gibi 'yumuşak hedef' olarak tarif edilen noktalara DU silahları kullandığı bildirilmişti.

IRIN'den Samuel Oakford 6 Ekim 2016 tarihinde yazdığı makalede, aynı A-10 jetlerinin bugünlerde Irak ve Suriye'deki IŞİD hedeflerine karşı da kullanıldığını, ancak ABD'li askeri yetkililerin bu uçuşlarda DU fırlatılmadığını söylediklerini aktarmıştı.

Öte yandan bir Pentagon yetkilisi, Irak ve Suriye'de DU kullanımına yönelik herhangi bir kısıtlama getirmediklerini belirtmişti.

CENTCOM DOĞRULADI

Oakford'un Twitter hesabından duyurduğuna göre, ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), 20 Ekim tarihinde kendisine DU kullanımını doğruladı.

CENTCOM, 18 ve 23 Kasım 2015 tarihlerinde Suriye'de DU içeren mühimmatın kullanıldığını söylerken, bunun nedenini "hedeflerin doğası gereği" olarak açıkladı.

Seyreltilmiş uranyumun kanser ve doğumdan kaynaklı bozukluklara yol açtığı biliniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Nazi komutanının evinde cesetler bulundu: Bir aile yer altına gömülmüş
İngiltere'den Ruanda'ya Gönüllü Göç: Sığınmacı 3 Bin Sterlin Karşılığında Ayrıldı
Bira Partisi Yükselişte: Parlamento Hedefiyle Yola Çıkıyor!
Tutuklama emri gelecek mi? Netanyahu, dünya liderlerine seslendi!
Yemen'deki Gerilim: ABD ve İngiltere Savaş Uçakları Ras İsa Bölgesini Vurdu