ABD, Suriye'de PYD kontrolündeki bölgeye büyük bir askeri pist daha inşa ediyor!

Daha önce Rimelan ve Kobani'de iki askeri havaalanı inşa eden Amerika'nın bu sefer Haseke'nin güneyinde yer alan Şeddade kasabasında büyük bir askeri pist ve üs merkezi kuruyor.Sputnik muhabiri Hikmet Durgun'un paylaştığı bilgilere...

Daha önce Rimelan ve Kobani'de iki askeri havaalanı inşa eden Amerika'nın bu sefer Haseke'nin güneyinde yer alan Şeddade kasabasında büyük bir askeri pist ve üs merkezi kuruyor.

Sputnik muhabiri Hikmet Durgun'un paylaştığı bilgilere göre PYD-YPG öncülüğündeki  Demokratik Suriye Güçleri (DSG)'ne mensup bir kaynak bahsedilen merkezlerin yapımına başlandığını ve çevre güvenliğinin kendilerince sağlandığını belirtti. Haseke ile Şeddade yolunda yer alan Cibis köyüne havaalanı ve üssün yapımının sürdüğü bildirildi. Amerika'nın Rakka operasyonu öncesi bu üssü bitirip açmayı istediğini söyleyen DSG'li kaynak, Amerika'nın YPG'ye silah yardımını da bu havaalanı vasıtasıyla yapacağını belirttti.

Yakın zamanda biteceği söylenen havaalanı ve askeri üssün yapıldığı yer, yoğun petrol ve doğalgaz yataklarının olduğu bir bölge olarak biliniyor.

Suriye ordusuna saldırmışlardı

PYD-YPG güçleri, geçtiğimiz ay bölgedeki Suriye Ordusu birliklerine saldırmış ve ardından uzun süren çatışmalar yaşanmıştı. YPG'nin Suriye Ordusu'na saldırması, ülkede ABD'nin en önemli dayanağı tarafından üs bölgesi için güvenlik sağlamaya çalışıyor yorumlarına sebep olmuştı. YPG kontrolündeki bölgelere ABD bayrağı çekilmesi de tepkilere sebep olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, ABD Üniversitelerindeki Gazze'ye Destek Eylemlerini Eleştirdi
Yanlışlıkla Yetişkin Kabul Edilen Çocuklar: Birleşik Krallık'ta Ruanda Tehlikesi
Rus Saldırısı: Odessa Limanında Nova Post Şirketine Füze İsabet Etti, 14 Yaralı
Wisconsin'de Okula Silahla Gelen Öğrenci Polis Tarafından Öldürüldü
Ofcom, OnlyFans'in Çocukları Koruma Önlemlerini İnceleyecek