ABD tehdit olarak gördüğü 4 ülkeyi açıkladı

ABD Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesi'nin 2017 savunma bütçesinin tartışıldığı toplantıda konuşan Savunma Bakanı Ashton Carter, ABD için küresel stratejik tehditleri sıraladı. Bakan, bu tehditlerin Rusya, Çin, Kuzey Kore,...

ABD Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesi'nin 2017 savunma bütçesinin tartışıldığı toplantıda konuşan Savunma Bakanı Ashton Carter, ABD için küresel stratejik tehditleri sıraladı. Bakan, bu tehditlerin Rusya, Çin, Kuzey Kore, İran ve terörizm olduğunu belirtti. Pentagon'un, bütçe planlamasında bu tehditleri temel aldığı kaydedildi.

 

Carter, Rusya ve Çin'i, ''bazı alanlarda ABD'nin üstünlüğünü tehdit etmeye yönelik gelişmiş askeri sistemlerine sahip ve bu sistemleri geliştirmeye devam eden rakipler' olarak gösterdi. Pentagon şefi, "Güvenlik alanındaki mevcut durum, son 25 yılda olandan çok farklı. Mevcut durum, yeni yatırımlar ve eylemler gerektiriyor" dedi.

Bu arada Pentagon'dan yapılan açıklamada, yeni temel bütçe için en az 524 milyar dolara ihtiyaç olduğu, aralarından 59 milyarın yurtdışı operasyonlar için gerektiği ifade edildi. (Sputnik)

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti