ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi, Ankara'ya geliyor! Yarın Bakan Yaşar Güler'le görüşecekleri belirtiliyor. Gündemde, ikili askeri ilişkiler ve terörle mücadelede iş birliği var. Ayrıca, F-16 tedarik süreci ele alınacak. Terörle mücadeledeki kararlılık vurgulanıyor.

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi, yarın Ankara'ya geliyor. Heyet, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'le ikili askeri ilişkiler ve terörle mücadeledeki iş birliği konularını görüşecek. Ayrıca, F-16 tedarik süreci ve Türkiye'nin savunma sistemleri tedariki de ele alınacak. Terörle mücadeledeki kararlılık vurgusu yapılırken, son bir haftada 38 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Son dakika haberine göre, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi, yarın dört üyesiyle birlikte Ankara'ya geliyor. Komite, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'le bir araya gelerek, ikili askeri ilişkiler ve terörle mücadelede iş birliği gibi önemli konuları ele alacak. Ayrıca, F-16 tedarik ve modernizasyon süreci ile Türkiye'nin tedarik etmeyi planladığı silah ve savunma sistemleri de görüşmede masaya yatırılacak. Heyetin Ankara'daki teması sadece Bakan Güler'le sınırlı kalmayacak, aynı zamanda TBMM Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar'la da bir görüşme gerçekleştirecek.Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, terörle mücadeledeki kararlılık vurgusu yapılırken, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde son bir hafta içinde 38 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Ayrıca, İzmir Limanı'nı ziyaret eden Yunan gemisinin Türk bayrağı çekmemesiyle ilgili açıklama yapıldı. Kaynaklar, bu durumun mütekabiliyet esasları çerçevesinde değerlendirildiğini ifade etti.Deniz Kuvvetleri'nde bazı gemi ve denizaltıların eğitim/test gemisi olarak kullanılacağı bilgisi de paylaşıldı. Yavuz sınıfı fırkateynlerden TCG Yavuz ve TCG Fatih, Doğan sınıfı hücumbotlardan TCG Tayfun ve TCG Volkan ile Engin sınıfı mayın avlama gemisi TCG Edremit'in, ekonomik ömürlerinin sonuna yaklaşması ve cihazlarının demode olmasına bağlı olarak eğitim/test gemisi olarak kullanılabileceği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İstanbul Havalimanı'nda uçak gövdesi üstüne iniş yaptı
TBMM Genel Kurulu'nda dört adet uluslararası anlaşma kabul edildi
Arda Turan'dan Seçil Erzan İle İlgili Açıklama: "Helal paramızı gidip bankaya verdik!"
Yargı paketinde son durum ne? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak?
Türkiye ve Kuveyt arasında altı anlaşma imzalandı