ABD: Teröre karşı Taliban'la işbirliği yapabiliriz

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley de Taliban’a ilişkin bir açıklamada bulundu. IŞİD-K'yi işaret eden Milley, terörle mücadelede Taliban’la işbirliği yapılabileceğini söyledi.

Afganistan’ın yönetimini silah zoruyla ele geçiren terör örgütü Taliban, dünyaya verdiği ılımlı mesajların ardından gerçek yüzünü göstermeye başladı. Ülkeden kaçışlar ve ülkedeki başta kadınlara yönelik olmak üzere yeni gelecek kurallar endişeyle takip ediliyor.

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley de Taliban’a ilişkin bir açıklamada bulundu. Milley, Taliban’ın geçmişte acımasız bir örgüt olduğunu ve gelecekte değişip değişmeyeceğinin belli olmadığını söyledi. Ne var ki; terörle mücadelede Taliban’la işbirliği yapılabileceğini söyleyen Milley, Kabil Havaalanı önündeki kanlı saldırıları gerçekleştiren IŞİD-K’ye dikkat çekti. Milley, „Savaşta, yapmak istediğiniz şeyleri değil, görev ve birliklerin risklerini azaltmak için gerekenleri yaparsın“ ifadelerini kullanarak IŞİD’in Horasan kolu olarak bilinen IŞİD-K adlı terör örgütüne karşı Taliban’la işbirliği yapılmasının mümkün olduğunu vurguladı.

Ne olmuştu?

Taliban’ın yönetimi ele geçirmesinin ardından IŞİD-K adlı terör örgütü, Kabil Havaalanı dışında canlı bomba saldırıları düzenlemişti. Saldırılarda 170 kişi yaşamını yitirmişti. Ölenler arasında Taliban militanları ile 13 ABD askeri de bulunuyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres, İsrail'e ateşkes çağrısı yaparak, fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirtti
Putin'in Talimatı: Ukrayna Yakınında Nükleer Tatbikat
Ses Kaydı Skandalı: Trump, Biden Yönetimini Gestapo'ya Benzeterek Tartışma Yarattı
Güney Afrika, İsrail'in Refah'ın derhal boşaltılması açıklamasından büyük endişe duyduğunu belirtti
ABD Senatörleri, UCM Başsavcısını İsrail'e Yönelik Tutuklama Emri Konusunda Tehdit Etti