ABD, Türkiye'ye 40 yeni F-16 satışını onayladı

Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ben Cardin, Türkiye’ye F-16’ların satışına onay vereceğini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Kongre’ye konuya dair resmi bildirimde bulunmuş oldu.

ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı, Türkiye'ye 40 adet F-16 Blok 70 savaş uçağı ve 79 adet F-16 modernizasyon kitinin satışını onayladı. Dışişleri Bakanlığı'nın 23 milyar dolar değerindeki anlaşma için onay vermesi, NATO'nun güvenliği açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Satışın gerçekleşmesi için ABD Kongresi'nin 15 günlük yasal değerlendirme sürecini tamamlaması bekleniyor. Türkiye, yeni savaş uçakları ve modernizasyon kitleri ile güçlendirilecek. Senato ve Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komiteleri de satışa onay verdi, bu da satışın önündeki bir engeli kaldırdı.

ABD, TÜRKİYE'YE 40 YENİ F-16 SATIŞINI ONAYLADI

ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı, resmi olarak Türkiye'ye 40 adet F-16 Blok 70 savaş uçağı ile 79 adet F-16 modernizasyon kitinin satışını onaylayan Dışişleri Bakanlığı tebliğini Kongre'ye iletti.

23 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA ONAYLANDI

Dışişleri Bakanlığı'nın 23 milyar dolar değerindeki F-16 alımı ve modernizasyonu için onay verdiği belirtilirken, Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı'nın ilgili sertifikasyonu Kongre'ye sunuldu.

NATO'NUN GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Açıklamada, Türkiye'ye yapılacak F-16 satışının NATO'nun güvenliği ve istikrarı açısından önemli olduğu vurgulanarak, Ankara'ya yeni savaş uçakları ve modernizasyon kitleri sağlanacağı ifade edildi.

KONGRE ONAYINA İHTİYAÇ VAR

ABD Kongresi, satışı değerlendirmek için 15 günlük yasal süreye sahip. Kongre'den itiraz gelmemesi halinde satış resmen gerçekleşecek.

KOMİTE ONAYI ALINDI

Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ben Cardin ve Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Michael McCaul, Türkiye'ye F-16 satışına onay vereceklerini açıkladı. İlgili komitelerin olumlu görüşü, satışın önündeki bir engeli kaldırdı.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Biden açıkladı: "İsrail, Refah'a geniş çaplı saldırı başlatırsa silah göndermeyi durduracağız"
Kuzey Makedonya'nın yeni cumhurbaşkanı seçildi
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor