ABD Ukrayna'ya 225 milyon dolarlık ek silah yardımı sağlayacak

Pentagon'un yayınladığı yazılı açıklamaya göre, ABD'nin Ukrayna'ya yönelik yeni yardım paketi, Ukrayna'nın savunma kabiliyetlerini güçlendirmek amacıyla önemli ek ekipmanlar içermektedir.

Pentagon'un yayınladığı yazılı açıklamaya göre, ABD'nin Ukrayna'ya yönelik yeni yardım paketi, Ukrayna'nın savunma kabiliyetlerini güçlendirmek amacıyla önemli ek ekipmanlar içermektedir. Bu yardım paketinde, hava savunma sistemleri, füze savunma sistemleri, roketler için mühimmat, topçu silahları ve tanksavar silahları gibi çeşitli savunma ekipmanları bulunmaktadır. Açıklamada, yardım paketinin tahmini değerinin 225 milyon dolar olduğu belirtilmiştir.

ABD Savunma Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre, bu son yardım paketi, Ağustos 2021'den bu yana Ukrayna'ya sağlanan toplam 61. savunma ekipmanı desteğinin bir parçasıdır. ABD, Ukrayna'nın kendini savunma kabiliyetlerini güçlendirmesi için yaklaşık 50 müttefik ve ortak ülke ile birlikte çalışmaya devam edecektir.

Bu yardım paketi, ABD'nin Ukrayna'ya olan desteğinin devam ettiğini ve bölgedeki güvenlik ortamının iyileştirilmesine yönelik kararlılığını göstermektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.