ABD Ukrayna’ya 300 milyon dolarlık askeri yardım yapacak

Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık askeri yardım yapacağını duyurdu. Yardım, ABD Savunma Bakanlığı'nın tasarruflarından karşılanacak ve HIMARS mermileri ile mühimmat için kullanılacak.

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık ek askeri yardım sağlanacağını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, Ukrayna'ya yeni askeri yardımı açıklamasında bulundu. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, yaptığı açıklamada, 300 milyon dolarlık askeri yardımın, ABD Savunma Bakanlığı'nın sözleşmelerinden elde edilen beklenmedik maliyet tasarruflarından karşılanacağını ve bu yardımın Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) mermileri ve mühimmat için kullanılacağını belirtti.

Sullivan, "Bu mühimmatlar Ukrayna'nın silahlarının bir süre daha ateşlenmesini sağlayacak, ancak sadece kısa bir süre için" sözleriyle, bu yardımın Ukrayna'ya sadece birkaç hafta yardımcı olabileceğini ifade etti. Sullivan, "Bu paket Ukrayna'nın savaş alanı ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli değil ve Ukrayna'nın mühimmatının tükenmesini engellemeyecek" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, maliyet tasarrufları aracılığıyla Ukrayna'ya silah sağlamanın olası olarak yalnızca tek seferlik bir çözüm olduğunu ve bu şekilde silah yardımlarını finanse etmenin sürdürülebilir bir yöntem olmadığını belirtti.

Geçen yılın aralık ayında sona eren ABD Savunma Bakanlığının Ukrayna'ya yönelik yardım bütçesi, Biden yönetiminin istediği 60 milyar dolarlık ek yardım bütçesi henüz Kongre'den geçmemiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti Grup Başkanı istifa etti
En doğrusu da kongrede veliahdını çıkarmasıdır
Bugün CHP bir noktaya geldiyse bu Kemal Bey’in sayesinde olmuştur
AK Parti'de değişim için ilk zirve yarın
Özgür Özel: Soma'da Toplantı ve Eğitim Mitingleri Devam