ABD Ulaştırma Bakanlığı, Delta Hava Yolları'nı Uçuş İptalleri Nedeniyle Soruşturuyor

ABD Ulaştırma Bakanlığı, Delta Hava Yolları hakkında küresel yazılım sorunları nedeniyle soruşturma başlattı. Bakan Pete Buttigieg, yolcuların adil muamele görmesini sağlamak için harekete geçildiğini duyurdu. Delta, sorun nedeniyle 5 binden fazla uçuşunu iptal etti.

ABD Ulaştırma Bakanlığı, Delta Hava Yolları'nın geçen hafta yaşanan küresel yazılım sorunu nedeniyle büyük uçuş iptalleri yaşamasının ardından soruşturma başlattı. Bakan Pete Buttigieg, yolcuların adil muamele görmesini ve yasalara uygun hareket edilmesini sağlamak amacıyla bu adımı attıklarını açıkladı. Delta, yazılım sorunundan en çok etkilenen hava yolu şirketi oldu.

ABD Ulaştırma Bakanlığı, Delta Hava Yolları hakkında bir soruşturma başlattı. Bu adım, geçen hafta yaşanan küresel yazılım sorunları nedeniyle ortaya çıkan uçuş iptalleri ve aksaklıklar sonucunda alındı. Bakan Pete Buttigieg, Delta'nın yolcularına adil muamele edilmesini ve yasalara uygun hareket etmesini sağlamak amacıyla bu soruşturmayı başlattıklarını açıkladı.

Küresel yazılım sorunu, siber güvenlik hizmeti sağlayan CrowdStrike'tan kaynaklandı ve havacılık sektörü üzerinde büyük etkiler yarattı. Delta, bu sorundan en çok etkilenen hava yolu şirketi oldu ve cuma gününden itibaren 5 binden fazla uçuşunu iptal etti.

Sorunun, Microsoft'un işletim sistemiyle uyumsuzluk nedeniyle yaşandığı belirtiliyor ve bu durum 8,5 milyon Windows cihazını etkiledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.