ABD ve Beyaz Saray, İsrail'in Refah'a yönelik olası saldırısını kınadı

Gazze’de yüz binlerin sığındığı son yer Refah’a yönelik bir kara harekatı dünyada büyük endişe yaratıyor. ABD Başkanı Biden, “çok fazla sivil öldürüldü” deyip kabul edilebilir bir plan yapmadan İsrail’in Refah’a girmesine karşı olduklarını söyledi.

Gazze'deki son sığınak olan Refah'a yönelik bir kara operasyonu, küresel düzeyde büyük endişe yaratıyor. Başkan Biden, "çok fazla sivilin öldürüldüğü" gerekçesiyle İsrail'in kabul edilebilir bir plan olmaksızın Refah'a girmesine karşı olduklarını belirtti. Beyaz Saray, Refah'ı "meşru bir hedef" olarak nitelendirirken, operasyonların sivil zararını önlemesi gerektiğini vurguladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Gazze ve Refah'taki sivil kayıplardan endişe duyduklarını ve İsrail yetkililerini planlarında sivil güvenliğini göz önünde bulundurmaya çağırdıklarını ifade etti. Kirby, Hamas üyelerinin Refah'a doğru hareket ettiğini ve bu durumun İsrail'in askeri eylemlerine yol açabileceğini belirtti, bazıları tarafından ABD'nin dolaylı olarak kabulü olarak yorumlandı.

"ÇOK FAZLA SİVİLÖLDÜRÜLDÜ''

Başkan Biden, İsrail'in Gazze operasyonlarını sivil kayıplar için eleştirirken, Refah'a girmeden önce kapsamlı bir planın olması gerektiğini vurguladı. Ürdün Kralı II. Abdullah ile görüşmelerin ardından Biden, altı haftalık bir insani ara için devam eden çabaları ve rehine serbest bırakma ve insani yardımın Gazze'ye ulaştırılmasını amaçladıklarını belirtti.

Kral Abdullah II, Biden'ın düşüncelerini yineleyerek, Gazze'deki sürdürülemez insani krize dikkat çekti ve sivil acıyı önlemek için derhal ateşkes çağrısında bulundu. Pentagon, olası İsrail askeri eylemlerinde Gazze'nin daha fazla sivil acı çekmesini önleme gereğini vurguladı. AB Güvenlik Şefi Josep Borrell, İsrail'e silah tedarikinin durdurulmasını ve daha az silah sağlanarak kayıpların önlenmesini önerdi. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdollahiyan, İsrail'in Refah'a yönelik herhangi bir saldırısının Tel Aviv için ciddi sonuçları olacağını uyardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Boeing'in Tedarikçisi Spirit AeroSystems'te Ciddi Kalite Kusurları İddiaları
Mahant Amar Bharti: Dünya Barışı İçin Sonsuz Kararlılık
Britanya, Rusya'nın "Kötü Niyetli Faaliyetleri"ne Karşı Sert Tedbirler Alıyor
Amsterdam'da Binlerce Ayakkabı, İsrail'in Gazze Saldırılarına Tepki Olarak Bırakıldı
AB, Dondurulan Rus Varlıklarını Ukrayna'nın Savunmasında Kullanma Planını Onayladı