ABD ve İngiliz kuvvetlerine Hudeyde'de hava saldırısı düzenlendi!

Yemen'deki Husiler, ABD ve İngiltere hava kuvvetlerinin sahil şehri Hudeyde'ye 5 hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. ABD ve İngiltere'den şu ana kadar bir açıklama yapılmadı.

Yemen'deki Husiler, ABD ve İngiltere hava kuvvetlerinin sahil şehri Hudeyde'ye düzenlediği iddia edilen 5 hava saldırısını duyurdu. Ancak ABD ve İngiltere'den şu ana kadar konuya dair herhangi bir açıklama gelmedi.

El-Mesire televizyonu tarafından aktarılan habere göre, ABD ve İngiltere kuvvetleri, Hudeyde'nin Es-Salif ilçesinin Ra's İsa bölgesine gerçekleştirilen hava saldırılarıyla ilgili olarak Husi kaynaklar tarafından bilgi verildi. El-Kesib bölgesine yapılan 2 hava saldırısının yanı sıra Beytül Fakih ilçesinde Cah bölgesi ile Dureyhimi ilçesindeki Taif bölgesinin de hedef alındığı belirtildi.

Ancak, saldırıların yol açtığı can kaybı ve yaralı sayısına dair herhangi bir ayrıntı paylaşılmadı. ABD ve İngiltere'den ise konuyla ilgili şu ana kadar herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Husilerin, benzer olaylarda sıklıkla uluslararası güçleri suçladığı ve bu tür iddiaları gündeme getirdiği biliniyor. Uluslararası güçler ise genellikle bu tür suçlamaları reddediyor veya açıklama yapmaktan kaçınıyor. Bu gelişme, Yemen'deki karmaşık iç savaş ve bölgesel gerginlikler bağlamında dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor
UNICEF Gazze'ye 'acil yakıt' çağrısında bulundu
Kremlin'den Zelenski Suikast İddialarına Yanıt: 'Düşük Doğruluk İhtimali'