ABD ve İngiltere Yemen'e Saldırı Düzenledi!

Husilere ait El-Mesire televizyon kanalının aktardığına göre, ABD ve İngiltere savaş uçakları, Yemen'in Hudeyde kentine bağlı Bacil ilçesindeki el-Arac bölgesi ile Es-Salif ilçesine bağlı Ras İsa bölgesine toplamda 6 hava saldırısı düzenledi...

Husiler, Yemen'in batısındaki El-Hudeyde kentine karşı ABD ve İngiliz güçlerine ait olduğu iddia edilen 6 hava saldırısı gerçekleştirdiklerini duyurdu. Ancak, saldırıların net bilançosu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

El-Mesire televizyon kanalının haberine göre, saldırılar Bacil ilçesindeki el-Arac bölgesi ve Es-Salif ilçesindeki Ras İsa bölgesine yönelik gerçekleştirildi.

Bu saldırıların, Husilerin Kızıldeniz'deki İsrail bağlantılı gemilere yaptığı saldırılara bir misilleme olarak gerçekleştirildiği düşünülüyor.

Saldırıların sivil kayıplara yol açıp açmadığı henüz bilinmiyor. Ancak, bölgedeki gerilimi artırması ve Yemen'deki iç savaşı uzatma ihtimali endişe kaynağı olarak belirtiliyor.

BM ve bazı uluslararası kuruluşlar, insani endişelerini dile getirdiler. BM Genel Sekreteri António Guterres, Yemen'de acil bir ateşkes çağrısı yaparken, Kızıldeniz'deki gerilimin tehlikeli boyutlara ulaştığına dikkat çekti.

Husiler, Ekim 2023'ten bu yana Kızıldeniz'deki İsrail bağlantılı gemilere yönelik saldırılar düzenliyor. ABD ve müttefikleri ise Husilere karşı deniz operasyonları gerçekleştirerek bölgedeki gerilimi artırıyor.

ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik hava saldırılarını sürdürüp sürdürmeyecekleri belirsizliğini korurken, Husilerin de misilleme saldırıları düzenleme olasılığı yüksek görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İzmir Konak'ta Tarihi Bina Yangını: Mahsur Kalan Kadın Kurtarıldı, Soruşturma Sürüyor
İstanbul Havalimanı'nda uçak gövdesi üstüne iniş yaptı
TBMM Genel Kurulu'nda dört adet uluslararası anlaşma kabul edildi
Arda Turan'dan Seçil Erzan İle İlgili Açıklama: "Helal paramızı gidip bankaya verdik!"
Yargı paketinde son durum ne? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak?